Kakav je život u Švedskoj: " Nakon što sve plati, ostane mu 3450 eura a radi kao zidar! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Kakav je život u Švedskoj: ” Nakon što sve plati, ostane mu 3450 eura a radi kao zidar!

Kakav je život u Švedskoj: ” Nakon što sve plati, ostane mu 3450 eura a radi kao zidar!

iIvan Zidar je odlučio da nam ispriča svoje iskustvo iz Švedske koje je sve ostavilo bez riječi. Naime, on je opisao situaciju doista onakvu kakva i jeste. Bez laži i bez uveličavanja. Ukoliko budete kao Ivan, moći ćete da uštedite dosta para.

Ivan Zidar je porijeklom iz Hrvatske. Ispričao nam je svoju priču i rekao kako će mnogi otići tamo gdje je bolje. Naime, njegova priča počinje sa jako lošim poslom u Hrvatskoj.

Rekao je kako je iz dana u dan bilo sve gore i kako je shvatio da mora da promijeni situaciju. Pokupio je svoje papire i otišao u Švedsku. Kada je tamo došao, kroz tri dana je htio da se vrati.

Vidio je da nije to baš sve bajno kako su pričali i da luksuz: alkohol, cigarete, restorani ili klubovi, to sigurno sebi nećete moći odmah priuštiti tamo.

Bokje zaboravite odmah na sve to, jer to je preskupo, ali što se tiče odjeće i hrane, zaista je mnogo povoljnije nego kod nas.

Kod nas su jedino otrovi jeftini, ostalo je sve skupo. I tako je rekao da je zahvaljujući Ivanu Iliću ostao i izborio se. Sada ima bolji položaj i zna kako treba da troši novac u toj zemlji.

izvor: apotekica.info

Loading

O urednik

Također pogledajte

Koliko novca dobijate od biroa za zapošljavanje ako imate neto platu od 2000€ u Njemačkoj

Svako ko ostane bez posla ima pravo na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, dobit će …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *