"Gas do daske"! Njemačka nije usvojila prijedlog ograničenja brzine na autoputevima - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / “Gas do daske”! Njemačka nije usvojila prijedlog ograničenja brzine na autoputevima
autoput

“Gas do daske”! Njemačka nije usvojila prijedlog ograničenja brzine na autoputevima

Njemački Bundestag je glasao protiv prijedloga ograničenja brzine na njemačkim autoputevima.

Za ljubitelje automobila i brze vožnje njemački autoputevi su ostvarenje sna, preciznije, dijelovi na kojima nema ograničenja brzine. Zbog toga smo nerijetko imali priliku vidjeti snimke vožnje maksimalnom brzinom, a oni koji su se vozili u Njemačkoj su to vjerovatno i doživjeli.

Međutim, politička partija u njemačkoj nazvana Zeleni je predložila ograničenje brzine na autoputu na maksimalnih 130 km/h. Partija se fokusira na ekološku, ekonomsku i društvenu održivost te tvrdi da bi se ograničenjem brzine smanjili troškovi, zagađenje bukom i emisije štetnih gasova. Također, jedan od argumenata je i sigurnost.

Prema mišljenju mnogih, ova partija je namjeravala oduzeti zabavu na poznatom autoputu, međutim, njemački parlament Bundestag je glasao protiv tog prijedloga. Od ukupno 631 glasa, čak 498 glasova je bilo protiv.

Prema ovom se čini da je sama njemačka vlada protiv uvođenja ograničenja brzine na većini njemačkih autoputeva. U januaru je federalna vlada odbacila ograničenje brzine kao način smanjenja emisije. Čak i njemačko ministarstvo okoliša je saopćilo da ograničenje brzine ne bi značajno utjecalo na karbonski otisak Njemačke.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo koliku penziju možete imati ako sada imate satnicu od zakonski minimalne do 30 eura?

Mnogi penzioneri samo žele uživati ​​u zasluženoj penziji nakon desetljeća rada. No, temeljni preduslov za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *