Home / POČETNA / ODLIČNE VIJESTI IZ AUSTRIJE: Vinjete bi trebale postati prošlost!
kolona na putu

ODLIČNE VIJESTI IZ AUSTRIJE: Vinjete bi trebale postati prošlost!

Njemački vozači koji svaki dan putuju za Austriju, uskoro bi mogli imati povod za radost. Naime, u srijedu 13. novembra će se u Nacionalnom vijeću Austrije provesti glasovanje o ukidanju cestarine na pet važnih dionica autoceste.

Ukidanje vinjete moglo bi stupiti na snagu 15. decembra ove godine. S gledišta njemačkih vozača, A12 (njemačka granica prema Kufstein-Süd), A1 (Walserberg do Salzburg-Nord) i A14 (Hörbranz do Hohenems) trebali bi biti posebno zanimljivi u tom kontekstu.

Također da će se razmatrati ukidanje vinjete i na autocestama Rheintal / Walgau A14, Linz A26 i Mühlkreisautobahn A7.

‘To je dobra vijest’, kazao je gradonačelnik Kufsteina Martin Krumschnabel. U utorak, 12. studenoga, o rezoluciji se glasovalo u Nacionalnom vijeću Austrije.

SPÖ i FPÖ glasali su protiv, jer po njihovom mišljenju ova izmjena u zakonu ‘značila bi besplatno putovanje Nijemaca po austrijskim cestama.’

Još se čeka glasanje u Nacionalnom vijeću zemlje i potom odgovarajuće odobrenje Saveznog vijeća.

Izvor: Fenix-magazin/IM

5,271 total views, 2 views today

Please follow and like us:
error

O urednik

Također pogledajte

NE PROPUSTITE! Potrebni su radnici od kuhinje do servisa (komplet nova ekipa) za novootvoreni objekat u Wesel-u. Početi s radom je moguće već od januara u starom lokalu zbog privikavanja na posao i novu radnu sredinu. Početna plata je 2100€ brutto ili po dogovoru u zavisnosti od iskustva koje posjedujete. Stan je osiguran i poslodavac plaća stanovanje.

Potrebno ugostiteljsko osoblje za rad u novootvorenom objektu Gusto Catering am Niederrhein u Wesel-u. Potrebni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *