U Njemačkoj ove godine čak tri konkursa za zapošljavanje medicinara - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / U Njemačkoj ove godine čak tri konkursa za zapošljavanje medicinara
medicinska sestra

U Njemačkoj ove godine čak tri konkursa za zapošljavanje medicinara

Odljev medicinskih kadrova iz naše zemlje zasigurno će se nastaviti i u ovoj godini. Odabrana zemlja za njih, Njemačka, u 2020. godini raspisuje tri javna konkursa za radnika u ovoj oblasti.

Njemačko društvo za međunarodnu saradnju na svojim je stranicama objavilo konkurs za medicinske sestre i tehničare općeg i pedijatrijskog smjera diljem Njemačke.

Od kandidata se traži minimalno šest godina radnog iskustva te završena četverogodišnja medicinska škola, dok poznavanje njemačkog jezika nije uslov za dobivanje posla.

Kandidatima između ostalog, do nostrifikacije diplome, nude i minimalnu mjesečnu plaću u iznosu od 2.000 eura bruto, a nakon priznanja diplome prema navodima Telegraf.rs-a, primanja mogu porasti i do 2.400 eura bruto.

Uz primamljive plaće, budućim radnicima nude i plaćene prekovremene sate, noćni rad kao i dodatne naknade za rad vikendima i praznicima.

Svi zainteresirani na prvi krug konkursa mogu se prijaviti do 17. januara, dok će druga dva kruga biti raspisana od 18. marta do 17. aprila, odnosno od 5. augusta do 25. septembra ove godine.

Inače, medicinski radnici u Njemačkoj spadaju u kategoriju najplaćenijih zanimanja, a pojedini ljekari godišnje mogu zaraditi i do 115.000 eura bruto.

Izvor: klix.ba


Loading

O urednik

Također pogledajte

PRIJAVA ZA POSAO ČIŠĆENJA U DR. SASSE

Zaposlite se kao čistač kod Dr. Sasse na aerodromu Minhen tako što ćete se prijaviti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *