Sve veci problemi. U Saarland se školske ustanove zatvaraju u ponedjeljak, u gradu Halle an der Saaleu su škole i vrtići zatvoreni od jutros. U Bavarskoj će svi vrtići i škole biti zatvoreni od ponedjeljka do početka uskrsnih praznika, tj.do 6. 4. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Sve veci problemi. U Saarland se školske ustanove zatvaraju u ponedjeljak, u gradu Halle an der Saaleu su škole i vrtići zatvoreni od jutros. U Bavarskoj će svi vrtići i škole biti zatvoreni od ponedjeljka do početka uskrsnih praznika, tj.do 6. 4.

Sve veci problemi. U Saarland se školske ustanove zatvaraju u ponedjeljak, u gradu Halle an der Saaleu su škole i vrtići zatvoreni od jutros. U Bavarskoj će svi vrtići i škole biti zatvoreni od ponedjeljka do početka uskrsnih praznika, tj.do 6. 4.

Posljednjih tjedana koronavirus izaziva sve veću zabrinutost u Njemačkoj u kojoj je, prema službenim informacijama, zaraženo već više od 2.500 ljudi. Od toga 6 ljudi je umrlo od nove plućne bolesti.

Slijedeći upute Vlade iz Berlina, diljem Njemačke se odgađaju ili otkazuju planirani sportski, kulturni i ostali događaji. Iako se sveobuhvatno ne zatvaraju sve škola i vrtića u Njemačkoj, u Saarland se školske ustanove zatvaraju u ponedjeljak, a u gradu Halle an der Saaleu su škole i vrtići zatvoreni od jutros. U Bavarskoj će svi vrtići i škole biti zatvoreni od ponedjeljka do početka uskrsnih praznika, tj.do  6. travnja. Službena najava toga očekuje se tijekom petka ujutro, javljaju njemački mediji.

Pojedini njemački crkveni Dekanati oglasili su se uputama za vjernike, “pogotovu za one starije i bolesnike koji su najugroženiji od koronavirusa”. Njih mole da “izbjegavaju sudjelovanje u grupnim sastancima, da ne budu u bližem tjelesnom kontaktu te da se ne rukuju”.

Pravi kaos zbog koronavirusa nastao je u sportskim natjecanjima. Tako se prvi put u povijesti njemačke nogometne Bundeslige prvenstvene utakmice igraju pred praznim tribinama. Nakon što je njemački hokejaški savez donio odluku o prekidanju aktualne hokejaške sezone zbog koronavirusa, slično je napravio i odbojkaški savez koji je obznanio da ove godine neće biti njemačkog odbojkaškog prvaka za žene i muškarce.

Širenje koronavirusa paraliziralo je i najjaču rukometnu ligu u svijeta – njemačku Bundesligu. Njemački rukometni savez (HBL) odlučio je odgoditi sve utakmice u 1. i 2. rukometnoj Bundesligi za najmanje mjesec dana. Ukoliko se stanje smiri, nastavak bundesligaških aktivnosti mogao bi biti nastavljen 23. travnja. Trenutačno nitko ne zna hoće li rukometno natjecanje u 1. i 2. Bundesligi završiti kako se nadaju.

-Za HBL i svih 36 klubova ova odluka predstavlja sportski i ekonomski težak korak, kaže se u poruci HBL-a u kojoj se ističe kako je ipak zdravlje rukometaša i navijača važnje od bilo čega. Ostajemo u bliskom kontaktu s nadležnim vlastima i poduzimamo sve potrebne sigurnosne mjere opreza, javili sui iz HBL-a.

Fenx-magazin/SIM/

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo koliku penziju možete imati ako sada imate satnicu od zakonski minimalne do 30 eura?

Mnogi penzioneri samo žele uživati ​​u zasluženoj penziji nakon desetljeća rada. No, temeljni preduslov za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *