HRVATSKO-SLOVENSKA GRANICA: Gužve na ulazu u Hrvatsku ne jenjavaju, neki čekaju i više od 24 sata - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / HRVATSKO-SLOVENSKA GRANICA: Gužve na ulazu u Hrvatsku ne jenjavaju, neki čekaju i više od 24 sata

HRVATSKO-SLOVENSKA GRANICA: Gužve na ulazu u Hrvatsku ne jenjavaju, neki čekaju i više od 24 sata

Zbog koronavirusa pojačana je provjera na graničnim prijelazima, zbog čega su dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila. Tako su se na Bregani stvorile nepregledne kolone vozila. Sezonci koji su prisilno vraćeni, povratnici skijaši – neki čekaju i više od 24 sata, javlja HRT. Slično stanje je i na ostalim graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Čeka se i na talijansko-slovenskoj granici. Vozači kamiona s hrvatskim oznakama, njih 40-ak, ne mogu kroz Sloveniju jer na snazi je zabrana tranzita.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže da je u kontaktu s kolegama u susjedstvu.

– Uspostavljamo jednu stalnu koordinaciju kako bi promet prije svega promet roba išao koliko je moguće sa što manje smetnji, jer život mora ići dalje, objasnio je.

Poslijepodne su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite najavili da bi se do večeras gužve na granicama trebale riješiti.

Na Bregani je bila novinarka HRT-a Tamara Marković koja je javila kako gužve zasad ne jenjavaju, a neki su na granici čekali i 24 sata.

Različite informacije

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić očekuje kako bi se od subote navečer trebala drastično smanjiti čekanja na granicama, za koje putnici kažu da traju i više od jednog dana dok u HAK-u tvrde tek nekoliko sati.

Hrvatski auto klub (HAK) izvješćuje o čekanjima na hrvatsko-slovenskim graničnim prijelazima u trajanju od sat i pol do šest sati, dok hrvatski mediji u izravnim javljanjima s graničnih prijelaza prenose tvrdnje nekih putnika da na granici stoje i više od 25 sati.

“Pojačana je provjera na graničnim prijelazima pa su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila. Molimo korisnike za strpljenje”, navodi se u popodnevnom izvješću HAK-a koji u nastavku nabraja kako su na prijelazu Macelj “višesatna čekanja”, na Bregani sat do sat i pol, na prijelazu Trnovec četiri sata i na prijelazu u Murskom Središću šest sati.

Vozač kamiona koji stoji na Bregani za N1 međutim kaže da čeka više od 25 sati te da je dobio samo vodu i slane štapiće. Nešto kraće na granici je ‘zapela’ i putnica koja kaže da je njezin autobus na granicu stigao jutros u 5.30 sati te tvrdi da do večeras ni jedan autobus nije prošao. Neki od putnika tvrde i da im se obratila policija i djelatnici Crvenog križa ali nitko iz zdravstvenih službi.

HAK bez komentara

Dežurni službenik u HAK-u nije Hini želio komentirati raskorak u podacima, rekavši da se za to treba obratiti glasnogovorniku do kojeg se, međutim tijekom večeri, nije moglo doći.

Ni glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić nije željela komentirati HAK-ova izvješća ali je pojašnjavala kako do čekanja dolazi zbog pregleda hrvatskih i stranih državljana koji dolaze iz zemalja u kojima je rizik od nošenja virusa veliki. Pregled uključuje izdavanje opsežnog rješenja o samoizolaciji kojeg popunjava sanitarni inspektor, kazala je.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u subotu poslijepodne da će se čekanje na granici smanjit tako što će granični službenici samo skenirati putovnice putnika i uzeti njihove kontakt podatke, a policija će na temelju te baze nadzirati pridržavanje izolacije i u protivnom izdavati prekršajne kazne.

Mikulić: Procedure se pojednostavljuju

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić za Dnevnik Nove TV večeras je rekao da “inspekcije daju maksimum” naglasivši kako 110 sanitarnih graničnih inspektora radi non-stop na graničnim prijelazima i izdali su više od 11 tisuća rješenja.

Samo danas do 15 sati napisano je je više od tisuću rješenja, rekao je Mikulić dodavši kako će se procedure pojednostaviti pa time i čekanja smanjiti.

Od večeras će sanitarni inspektori, kojih će na svakom prijelazu biti najmanje jedan ili dvoje, pisati samo one slučajeve koji moraju u karantenu, pojasnio je Mikulić.

Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKA OSTALA I BEZ POZNATE KURIRSKE SLUŽBE: Vijest izazvala šok, imali dostavu u više od 70 gradova, ali ih PREGAZILA KRIZA

Njemačka kurirska služba Mayd zapala je u velike finansijske probleme i morala je da proglasi stečaj! Kompanija je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *