Broj oboljelih u Njemačkoj se približava brojci od 24 hiljade, dok je broj mrtvih dosegao brojku od 92 osobe - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Broj oboljelih u Njemačkoj se približava brojci od 24 hiljade, dok je broj mrtvih dosegao brojku od 92 osobe

Broj oboljelih u Njemačkoj se približava brojci od 24 hiljade, dok je broj mrtvih dosegao brojku od 92 osobe

Nova bolest pluća prouzrokovana koronavirusom sve ozbiljnije ograničava i ugrožava život u Njemačkoj.

Svi važniji događaji u narednim tjednima su odgođeni ili otkazani. Iako nema panike, na ulicama njemačkih gradova je sve manje ljudi, a trgovine koje su ostale raditi su sve praznije. Mnogi Nijemci i stranci sa boravištem u Njemačkoj sve više slijede i pridržavaju se mjera opreza koje izdaje Institut Robert Koch iz Berlina.

Prema informacijama saveznog ministarstva zdravlja, broj zaraženih u Njemačkoj se približava brojci od 24 tisuće, dok je broj mrtvih dosegao brojku od 92 osobe.

I dalje je najveći broj zaraženih u Sjevernoj Rajni i Vestfaliji, Bayernu i Baden-Württembergu te Niedersachsenu. Hessen sa svojim najvećim gradom Frankfurtom na Majni je peti na toj ljestvici sa više od 1.170 inficiranih te sveukupno tri umrle osobe.

U Europi, koja broji više od 150 tsuća oboljelih, Italije je i dalje tragični lider sa više od 53.500 oboljelih sa više od 4.800 umrlih.

Izvor Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *