DO KADA ĆE TRAJATI MJERE OGRANIČENJA I DO KADA ĆE TRAJATI PANDEMIJA U NJEMAČKOJ. - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / DO KADA ĆE TRAJATI MJERE OGRANIČENJA I DO KADA ĆE TRAJATI PANDEMIJA U NJEMAČKOJ.
coronatest

DO KADA ĆE TRAJATI MJERE OGRANIČENJA I DO KADA ĆE TRAJATI PANDEMIJA U NJEMAČKOJ.

STRUČNJACI epidemiološkog instituta Robert Koch objavili su u utorak predviđanja po kojima će smrtnost zaraženih koronavirusom u Njemačkoj porasti.

„Mi već sad imamo slučajeve u kojima je epidemija zahvatila staračke domove i domove za njegu. I zato, nažalost, moramo računati s tim da će broj umrlih porasti“, rekao je u utorak Lothar Wieler, direktor Instituta Robert Koch, na čije se procjene oslanja njemačka vlada. 

On je rekao kako se u Njemačkoj trenutno bilježi 61.913 slučajeva zaraze koronavirusom, što je 4600 više nego jučer. Broj umrlih se popeo na 583 osobe, što je 128 više nego jučer.

Prosječna dob umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Njemačkoj je 80 godina. Najmlađi pacijent je imao 28 godina, ali je i prije zaraze bolovao od teških kroničnih bolesti, priopćio je Institut Robert Koch.

Wiehler je rekao kako će tek oko Uskrsa biti moguće dati preciznije procjene dužine trajanja epidemije u Njemačkoj.

„To bi još moglo trajati sedmicama i mjesecima“, rekao je Wieler i vlastima preporučio da ne ukidaju mjere protiv širenja zaraze.

Vrhunac pandemije u junu, kraj u augustu ili septembru?

Znanstvenici sa Sveučilišta u Mainzu i Hamburgu došli su do zaključka kako će se pandemija koronavirusa u Njemačkoj okončati tek u augustu ili septembru.

„Vrhunac pandemije s oko 1,3 milijuna istodobno zaraženih očekujemo u junu i to ako mjere ograničenja kretanja potraju do kraja uskrsnih praznika. Prema ovom modelu bi broj novozaraženih u augustu ili septembru trebao pasti na nulu“, rekao je virolog iz Mainza Bodo Plachter.

On pritom vjeruje da broj istodobno zaraženih ne bi bio mnogo manji u slučaju da stroge mjere kretanja potraju i nakon 20. aprila kada u Njemačkoj završavaju uskrsni praznici.

Martin Eichner, epidemiolog sa Sveučilišta u Tübingenu, načinio je, u suradnji s Pokrajinskim uredom za zdravstvo Baden-Württemberga, model simulacije širenja zaraze koji pokazuje da mjere za sprječavanje širenja zaraze samo usporavaju epidemiju, ali ju ne sprječavaju.

izvor: index

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *