Evo kada će se ukinuti mjere zabrane u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / Nekategorisano / Evo kada će se ukinuti mjere zabrane u Njemačkoj

Evo kada će se ukinuti mjere zabrane u Njemačkoj

Ukidanje mjera zabrane u Njemačkoj će biti tek kada bude sigurno da bolnice neće biti preopterećene.

Armin Laschet, premijer savezne pokrajine Sjeverna Rajna – Vestfalija koja je najviše pogođena koronavirusom, predstavio je izvješće grupe stručnjaka o mogućem postupnom ukidanju mjera protiv širenja koronavirusa po kojemu je to moguće pod uvjetom da ne preoptereti zdravstveni sustav.

‘O ukidanju mjera se može razmišljati tek kada postane jasno da zdravstveni sustav u dogledno vrijeme neće biti preopterećen’, stoji u zaključku skupine stručnjaka koje je Armin Laschet, kako javlja Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, u subotu predstavio njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i premijerima ostalih saveznih pokrajina.

Stručnjaci, među kojima je i bivši predsjednik Ustavnog suda Udo di Fabio te virolog Hendrick Streeck, također kao uvjet za postupno ukidanje mjera ograničenja kretanja spominju i bolji sustav praćenja širenja koronavirusa.

‘Tek tada možemo govoriti o ukidanju mjera korak po korak’, stoji u izvješću stručnjaka.

Izvješće predviđa postupno otvaranje škola, vrtića i sveučilišta pri čemu bi od odlaska na posao u prvoj fazi trebalo poštedjeti pripadnike rizičnih skupina.

Sajmovi i utakmice u prvo bi vrijeme trebali biti zabranjeni

Što se gospodarstva tiče, stručnjaci preporučuju kao prvo otvaranje trgovina maloprodaja, a tek nakon toga diskoteke. U restoranima bi razmaci između stolova trebali biti povećani.

Masovna okupljanja poput sajmova, nogometnih utakmica ili kongresa bi trebala u prvo vrijeme biti zabranjena. Stručnjaci u svom izvješću preporučuju i nošenje zaštitnih maski.

U izvješću se upozorava na pretjerani optimizam i ukazuje ne mogućnost povratka epidemije u valovima.

‘Mogući su manji i veći valovi zaraze i u tom slučaju moramo vratiti mjere ograničenja’, stoji u izvješću.

Njemačka kancelarka Angele Merkel i premijeri saveznih pokrajina raspravljat će u srijedu o mogućem ukidanju mjera za smanjenje socijalnih kontakata nakon uskrsnih praznika koji završavaju sljedeće nedjelje.

Pritom bi odlučujuću ulogu trebala imati procjena stručnjaka Akademije znanosti Leopoldina.

Loading

O urednik

Također pogledajte

PRIJAVA ZA POSAO ČIŠĆENJA U DR. SASSE

Zaposlite se kao čistač kod Dr. Sasse na aerodromu Minhen tako što ćete se prijaviti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *