POSTIGNUT DOGOVOR U NJEMAČKOJ : Produžavaju se mjere zabrane borbe protiv korona virusa, a evo i do kada - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / POSTIGNUT DOGOVOR U NJEMAČKOJ : Produžavaju se mjere zabrane borbe protiv korona virusa, a evo i do kada
bundestag

POSTIGNUT DOGOVOR U NJEMAČKOJ : Produžavaju se mjere zabrane borbe protiv korona virusa, a evo i do kada

Njemačke savezne države su uoči sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel postigle dogovor o produljenju mjera borbe protiv širenja pandemije koronavirusa do početka svibnja, javljaju njemački mediji u srijedu, prenosi Hina. 

Tako bi, kako javlja dnevnik Bild pozivajući se na sudionike telefonske konferencije premijera saveznih država, mjere ograničenja kontakata, zabrana okupljanja i putovanja trebale ostati na snazi do 4. svibnja.

Prema istim informacijama je odlučeno da i škole, vrtići i sveučilišta također ostaju zatvoreni do početka svibnja. Kod postupnog otvaranja trgovina bit će dozvoljeno otvaranja manjih trgovina do površine 400 četvornih metara.

I dalje bi ostali zatvoreni fitnes klubovi a ostalo je otvoreno hoće li vrata otvoriti muzeji i parkovi.

Utakmice Bundeslige se smiju održavati ali bez publike.

Kako nadalje javlja Bild, još nije postignut dogovor oko obveze nošenja zaštitnih maski u javnim prostorima kao što je to već slučaj u nekim njemačkim saveznim državama.

Videokonferencija njemačke vlade i premijera saveznih država se održava poslijepodne nakon čega će se kancelarka Angela Merkel obratiti javnosti.

Izvor Fenix-magazin

 4,888 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Beč opet proglasen najboljim svjetskim gradom za život. Pogledajte listu:

Treći put u posljednjih pet godina Beč je u rangiranju “Economic Intelligence Unit-a” (EIU) zauzeo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.