Evo u kojem Njemačkom gradu od ponedjeljka obavezno morate nostiti zaštitne maske - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Evo u kojem Njemačkom gradu od ponedjeljka obavezno morate nostiti zaštitne maske

Evo u kojem Njemačkom gradu od ponedjeljka obavezno morate nostiti zaštitne maske

Hanau je prvi grad u njemačkoj Saveznoj državi Hessen koji je uveo obvezno nošenje maski građana prilikom odlaska u trgovine i u javnom prijevozu.

Gradske vlasti su izvijestile kako svaka osoba koja od ponedjeljka uđe u trgovinu ili koristi javni prijevoz mora nositi takozvanu improviziranu svakodnevnu masku. Ranije su savezna i državna vlada izdale samo hitnu preporuku.

Vlasti ističu kako je uvođenje obveznog nošenja maski reakcija na prvo ublažavanje zaštitnih mjera.

– Primjerice, mnogim će se malim trgovinama omogućiti otvaranje sljedećeg tjedna. Činjenica da dopuštamo postupno ublažavanje ne bi trebala ostavljati pogrešan dojam da je kriza s koronom završila, rekao je gradonačelnik Claus Kaminsky (SPD), naglašavajući kako moraju nastaviti činiti sve što je moguće kako bi usporili širenje virusa korone.

Svakodnevne ili improvizirane maske,  zaštitne su maske koje za razliku od medicinskih maski za usta nude samo pasivnu zaštitu. To znači da nositelj štiti svoju okolinu, ali ne i sebe. Te maske mogu se izrađivati ​​i od tekstila, ili pamuka. Kako je Kaminsky potvrdio za lokalne medije, maramice za vrat ili šal mogu se koristiti i kao svakodnevna maska.

Izvor Fenix-magazin

 2,630 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnike i u Bosni: Oglas objavljen na našem jeziku. Rješavat ćeš svjetske probleme, evo kako se zaposliti u Tesli:

Američka kompanija Tesla, vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, počeo je potragom za radnom snagom i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *