NJEMAČKA: Uskoro će biti u upotrebi aplikacija za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NJEMAČKA: Uskoro će biti u upotrebi aplikacija za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom

NJEMAČKA: Uskoro će biti u upotrebi aplikacija za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn rekao je kako će Njemačka za tri do četiri sedmice završiti aplikaciju za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom.

Aplikacija koju je predstavio njemački zdravstveni Institut Robert Koch a koja se zove „Corona-Datenspende”, moći će se pohraniti na pametne telefone. Aplikacija će biti dobrovoljna.

Spahn je kazao kako programeri rade na na aplikaciji kako bi osigurali da su zaštitni standardi “savršeni koliko je to moguće”.

Korisnik dobrovoljno preuzme na pametni telefon aplikaciju koja ga naknadno upozori da je bio u blizini osobe potvrđeno pozitivne na koronu, inače korisnice odnosno korisnika istog sustava”.

“Korisnik samo dobiva obavijest o toj činjenici: bio si u blizini zaražene osobe. Aplikacija ne pokazuje tko je zaraženi kao ni mjesto ni vrijeme kontakta”, navodi Der Spiegel.

 708 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

DO POSLA U NJEMAČKOJ NIKAD LAKŠE: Njemačka vlast privlači radnike iz inostranstva, plan se odnosi na radnike sa Zapadnog Balkana

U Njemačkoj trenutno ima 1,98 milijuna slobodnih radnih mjesta, što je najveći broj ikad zabilježen. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *