NJEMAČKA: Uskoro će biti u upotrebi aplikacija za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NJEMAČKA: Uskoro će biti u upotrebi aplikacija za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom

NJEMAČKA: Uskoro će biti u upotrebi aplikacija za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn rekao je kako će Njemačka za tri do četiri sedmice završiti aplikaciju za otkrivanje dolaska u kontakt sa osobama zaraženim koronavirusom.

Aplikacija koju je predstavio njemački zdravstveni Institut Robert Koch a koja se zove „Corona-Datenspende”, moći će se pohraniti na pametne telefone. Aplikacija će biti dobrovoljna.

Spahn je kazao kako programeri rade na na aplikaciji kako bi osigurali da su zaštitni standardi “savršeni koliko je to moguće”.

Korisnik dobrovoljno preuzme na pametni telefon aplikaciju koja ga naknadno upozori da je bio u blizini osobe potvrđeno pozitivne na koronu, inače korisnice odnosno korisnika istog sustava”.

“Korisnik samo dobiva obavijest o toj činjenici: bio si u blizini zaražene osobe. Aplikacija ne pokazuje tko je zaraženi kao ni mjesto ni vrijeme kontakta”, navodi Der Spiegel.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo koliku penziju možete imati ako sada imate satnicu od zakonski minimalne do 30 eura?

Mnogi penzioneri samo žele uživati ​​u zasluženoj penziji nakon desetljeća rada. No, temeljni preduslov za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *