Hoće li Oktoberfest biti otkazan? - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Hoće li Oktoberfest biti otkazan?

Hoće li Oktoberfest biti otkazan?

Uslijed novonastale situacije i posljedica uzrokovanih posebnim okolnostima uvjetovanih koronavirusom otkazane su ili odgođene brojne manifestacije, priredbe i festivali.

Bavarski radio prenosi da će tijekom naredna dva tjedna predsjednik bavarske vlade Markus Söder i gradonačelnik grada Münchena Dieter Reiter razgovarati o održavanju Oktoberfesta. To je potvrđeno i na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji bavarske vlade.

Tom je prigodom premijer Söder kazao da je vrlo skeptičan u svezi održavanja ovogodišnjeg Oktoberfesta. Najveći svjetski festival piva trebao bi se održati od 19. rujna do 4. listopada. Organizator Oktoberfesta Clemens Baumgärtner izjavio je na službenoj stranici festivala da će ta odluka biti donesena s najvećom mogućom odgovornošću te da će uvelike ovisiti o tome što epidemiolozi savjetuju i koje će smjernice dati njemačka i bavarska vlada.

Uzvik „O’zapft is!“ kako stvari stoje, lako moguće izostane ove godine. Zbog pandemije već je otkazana druga najveća bavarska pučka fešta Gäubodenvolksfest u Straubingu. Ostaje vidjeti kakvu će odluku o održavanju 187. Oktoberfesta donijeti dvojica bavarskih političara.

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *