Njemačka priprema koncept za otvaranje restorana od 4.maja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Njemačka priprema koncept za otvaranje restorana od 4.maja

Njemačka priprema koncept za otvaranje restorana od 4.maja

Ministrica ekonomije Nicole Hoffmeister-Kraut zahtijeva da restorani u Baden-Württembergu budu ponovno otvoreni 4. maja.

Ministrica ekonomskih poslova Baden-Württemberga Nicole Hoffmeister-Kraut (CDU) priprema koncept za postepeno otvaranje restorana u državi od 4. maja 2020. godine. „Konačno moramo ponuditi perspektivu za hotelsku i ugostiteljsku trgovinu. Moramo učiniti sve kako bismo našim kompanijama omogućili ponovno otvaranje od 4. maja, u skladu sa strogim pravilima higijene i čišćenja. Pravo ćemo predstaviti koncept za to „, najavio je ministar u SÜDWEST PRESSE. Uključivat će i udruženje restorana Dehoga.

U intervjuu za SÜDWEST PRESSE, Kretschmann je branio oprezno otvaranje od ponedjeljka, koji predviđa da veće trgovine za sada moraju ostati zatvorene. „Otvaranje prodavnica do 800 kvadratnih metara je vrlo, vrlo mnogo“, rekao je. „Za mene je to bila stvar s kojom sam mogao  ići.“

Rasprava o otvaranju prodavaonica ispod 800 kvadratnih metara
Ministar pravde, Guido Wolf, interno se osvrnuo na „pravne rizike“ ovog rješenja, prema ovom listu, ministrica ekonomije Nicole Hoffmeister-Kraut (obje CDU) zalagala se za izdašnije postupanje. Većim trgovinama također je dozvoljeno otvaranje u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. U Rhineland-Palatinate mogu koristiti barijere kako bi smanjili svoju prodajnu površinu na 800 kvadratnih metara. U Baden-Württembergu to nije moguće prema uredbi donesenoj u petak.

swp.de

Loading

O urednik

Također pogledajte

OD MARTA NA SNAGU STUPA NOVI ZAKON: Lakši put radnika iz trećih zemalja do poslodavaca u Njemačkoj – Ova se zanimanja najviše traže

Stanovnicima zemalja koje nisu članice Evropske Unije pristup tržištu rada bit će olakšan kroz poseban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *