TRUMP O PANDEMIJI KORONE: Nešto se čudno događa! Mi nemamo najveći broj žrtava u svijetu, najviše mora biti u Kini - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / TRUMP O PANDEMIJI KORONE: Nešto se čudno događa! Mi nemamo najveći broj žrtava u svijetu, najviše mora biti u Kini
US President Donald Trump and Chinese President Xi Jinping, right, arrive for a meeting on the sidelines of the G-20 Summit in Hamburg, Germany, Saturday, July 8, 2017. (Saul Loeb/Pool Photo via AP)

TRUMP O PANDEMIJI KORONE: Nešto se čudno događa! Mi nemamo najveći broj žrtava u svijetu, najviše mora biti u Kini

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se “mnogo čudnih stvari događa” u vezi sa poreklom korona virusa i kaže da je uveren da Kina ima veći broj preminulih nego što to pokazuju zvanični podaci.

Tramp je poručio da njegova vlada pokušava da utvrdi da li je virus potekao iz labaratorije u Kini.

“Mnogo toga čudnog se dešava, ali u toku je i mnogo istraga. I mi ćemo saznati”, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući, nakon što je Foks njuz izneo tvrdnju da je virus potekao iz labaratorije u Vuhanu, prenosi Rojters.

Američki predsednik doveo je u sumnju podatke o broju preminulih od posledica korona virusa u Kini, koje je Peking promenio u petak.

Peking je saopštio da 1.300 ljudi, koji su preminuli od posledica korona virusa u Vuhanu, nisu bili uračunati u zvanične podatke, ali je odbacio optužbe da je reč o zataškavanju broja žrtava.

S druge strane, Tramp je uveren da je sigurno više ljudi preminulo u Kini nego u SAD, zemlji koja je trenutno žarište pandemije korona virusa, sa više od 700.000 zaraženih i više od 37.000 žrtava.

“Mi nemamo najveći broj žrtava u svetu. Najviše na svetu mora biti u Kini. To je ogromna zemlja. Prošla je kroz ogroman problem sa ovim, ogroman problem – sigurno imaju najviše”, rekao je Tramp.

Izvor Kurir.rs/

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo koliku penziju možete imati ako sada imate satnicu od zakonski minimalne do 30 eura?

Mnogi penzioneri samo žele uživati ​​u zasluženoj penziji nakon desetljeća rada. No, temeljni preduslov za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *