VAŽNO!! Odluka za dvije njemačke savezne države o obaveznom nošenju zaštitnih maski - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / VAŽNO!! Odluka za dvije njemačke savezne države o obaveznom nošenju zaštitnih maski

VAŽNO!! Odluka za dvije njemačke savezne države o obaveznom nošenju zaštitnih maski

Saska je prva njemačka savezna država koja je odlučila uvesti obvezno nošenje zaštitnih maski u javnom prijevozu i u trgovinama, javljaju njemački mediji.

Odluka će se primjenjivati već od sljedećeg ponedjeljka, rekao je u petak saski premijer Michael Kretschmer (44, CDU) nakon sastanka vlade u Dresdenu. On je pojasnio kako se ne mora nositi skupa FFP2 maska za prekrivanje nosa i usta već je dovoljno nošenje prigodne marame ili šala koji će prekriti nos i usta.

Svako kršenje obveze nošenja maske za usta i nos smatrat će se administrativnim prekršajem i bit će kažnjivo.

Nakon Saske, i Mecklenburg-Zapadno Pomorje (Mecklenburg-Vorpommern) će od ponedjeljka uvesti obvezu nošena maske za lice.

Dok su u Saskoj maske moraju nositi u lokalnom prijevozu i tijekom kupovine, u Mecklenburg-Zapadnom Pomorju su obvezne samo u autobusima i vlakovima.

U Hessenu još bez obveze

U njemačkoj saveznoj državi Hessen maske za lice još nisu obvezne. U izjavi za Rado FFH ministar Kai Klose (Zeleni) pojasnio je zašto Hessen ostaje pri dosadašnjoj odluci kojom se nošenje maski preporučuje ali ne i obvezuje.

– Kancelarka i premijer saveznih zemalja su se složili o preporuci nošenje maski. Tu preporuku mi u Hessenu nećemo pretvoriti u obvezu dijelom i zato što imamo nedostatak medicinskih maski. Nema smisla obvezivati građane na nešto što ne možemo osigurati, rekao je nadležni ministar u Hessenu.

Izvor Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *