Informacije o nastavku rada vrtića u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Informacije o nastavku rada vrtića u Njemačkoj

Informacije o nastavku rada vrtića u Njemačkoj

Cjelodnevni boravci za djecu u vrtićima zatvoreni su već pet tjedana, i tako ostaje do daljnjega. Rizik od zaraze koronavirusom je prevelik, tako tvrdi bavarska vlada.

Odrasli će se smjeti opet družiti s osobom koja nije član domaćinstva, no ne i djeca, ističe ministrica socijalne skrbi, Carolina Trautner. „Ta zabrana mora na žalost ostati. Djeca se i dalje ne smiju zajedno igrati“, bila je jasna ministrica. Razlog: djeca nisu u stanju pridržavati se svih higijenskih pravila.

Skrb u nužnim slučajevima u vrtićima se proširuje

Skrb za djecu u nužnim slučajevima biti će od 27.04. dodatno proširena. Skrb za djecu će sa novim datumom moći koristiti i onda kad samo jedan od roditelja radi u kritičnim sektorima relevantnima za sustav. Još jedna iznimka prema ministarstvu socijalne skrbi predviđena je za samohrane roditelje. A ona kaže da za njih nije nužno da rade u kritčnim sektorima sustava, već je dovoljno da su zaposleni.

Može li se obustaviti plaćanje vrtića?

Za sada ne postoji opća regulativa u sustavu dječjih vrtića, cjelodnevnih boravaka ili boravka poslije škole kojom bi se donijela odluka o obustavi plaćanja ili povratu uplaćenog novca. Grad München je najavio da će vratiti novac roditeljima retroaktivno od sredine ožujka – za gradske ustanove. No, veliku većinu tih ustanova (Kitas) vode neovisne organizacije, crkve ili razne dobrotvorne ustanove. Prema njihovom očitovanju one ne mogu jednostavno vratiti uplaćeni novac jer imaju stalne tekuće troškove koje moraju podmirivati.
Izvor superradio-minhen

 3,624 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

DO POSLA U NJEMAČKOJ NIKAD LAKŠE: Njemačka vlast privlači radnike iz inostranstva, plan se odnosi na radnike sa Zapadnog Balkana

U Njemačkoj trenutno ima 1,98 milijuna slobodnih radnih mjesta, što je najveći broj ikad zabilježen. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *