Evo kako će se odvijati nastava u školama od ponedjeljka u Bavarskoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Evo kako će se odvijati nastava u školama od ponedjeljka u Bavarskoj

Evo kako će se odvijati nastava u školama od ponedjeljka u Bavarskoj

Nakon tjedana kućne nastave, prvi se učenici u ponedjeljak vraćaju u učionice.

Bavarski učenici ne moraju nositi maske u učionicama, a iz sigurnosnih razloga nastavnici stariji od 60 godina mogu ostati kod kuće.

To se odnosi i na učiteljice trudnice i kronično bolesno nastavno osoblje .

“Postoje rizične skupine, posebno ranjivi ljudi, kako među učenicima, tako i među nastavnicima”, rekao je ministar kulture Michael Piazolo u Munchenu. “Podrazumijeva se da pohađanje nastave nije potrebno uz odgovarajuću potvrdu stručnjaka.”

Učitelji stariji od 60 godina mogu predavati dobrovoljno ispred smanjenih razreda, najavio je Piazolo. Ministarstvo ne bi samo da bi dostavljalo svakodnevne maske na raspolaganje svim nastavnicima, već, ukoliko je to moguće i svim učenicima, pod uvjetom da ih nemaju.

Čak i ako nema opće obveze, on smatra da su maske prikladne u određenim situacijama, na primjer, kad se stiže u školsku zgradu ili odlazi na toalet, rekao je Piazolo.

Na putu do škole autobusom i vlakom, maske ili improvizirane maske su ionako obvezne.

Nastava s maskama teško je izvediva, a također nije ni potrebno, izjavio je Piazolo

“Sada smo stvorili uvjete u školama po kojima se udaljenost može i mora održavati.”

S završnim razredima u ponedjeljak će se u školu krenuti i najmlađi učenici ali u smanjenim odjeljenjima od najviše 15 učenika i jasnim zahtjevima za higijenskom zaštitom.

“Postoje pravila za odlazak u školu, na odmor i odlazak u toalet”, naglasio je Piazolo.

Na primjer, školski autobusi dovozili bi učenike u škole, gdje bi oni sjedili za frontalno raspoređenim stolovima, s razmakom od 1,5 metra, bez grupnog rada i, ako je moguće, provodili pauze u svojim učionicama. Učionice bi se morale provjetravati najmanje pet minuta nakon svakog održanog sata.

Pored toga, maturanti gimnazije imaju samo zajedničku nastavu u pet ispitnih predmeta. Nema više ispita – ali ih se još uvijek može pisati na dobrovoljnoj osnovi nakon završnog ispita kako bi se poboljšala ocjena.

Ocjene za trenutačni semestar zasnivat će se ili na osnovu već učinjenog rada ili iz rezultata 11. i 12. razreda – ovisno što je povoljnije za pojedinog učenika.

” Matura će započeti 20. svibnja. Završni ispiti u srednjoj školi su od 6. lipnja, u Real od 30. lipnja, FOS / BOS od 18. lipnja”, rekao je Piazolo.

Najranije 11. svibnja trebali bi se vratiti u učionice učenici koji će maturirati sljedeće godine i četvrti razredi osnovnih škola. Svi ostali moraju nastaviti učiti kod kuće.

Izvor Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *