NJEMAČKA UVODI NOVI PAKET POMOĆI : Evo koliko novca će dobiti nezaposleni, roditelji… - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / NJEMAČKA UVODI NOVI PAKET POMOĆI : Evo koliko novca će dobiti nezaposleni, roditelji…
euro njemacka

NJEMAČKA UVODI NOVI PAKET POMOĆI : Evo koliko novca će dobiti nezaposleni, roditelji…

Njemačka vlada odobrila je u četvrtak gospodarski paket vrijedan 10 milijardi eura kako bi osigurala dodatne beneficije za nezaposlene te nova smanjenja poreza kako bi pomogla tvrtkama zahvaćenim koronavirusom.

Te mjere su donesene, jer najveće europsko gospodarstvo poduzima prve korake prema normalnosti,  brojne tvrtke se otvaraju prvi put u mjesec dana, a političari koronavirus proglašavaju “pod nadzorom”.

Zaposlenici koji su prisiljeni ostati kod kuće sada će dobiti između 70 i 77 posto neto plaće od četvrtog mjeseca nezaposlenosti, što je deset posto više u odnosu na prethodne odredbe.

Od sedmog mjeseca taj iznos će iznositi između 80 i 87 posto.

Za one koji su već nezaposleni tražit će se da im se novčane naknade produlje za još tri mjeseca ove godine.

Koalicijska vlada također je najavila da će PDV za ugostiteljski sektor, koji je teško pogođen zatvaranjem restorana i kafića, biti smanjen sa 19 posto na sedam posto na rok od godinu dana a počevši od 1. srpnja.

Budući da su mnoge škole zatvorene i očekuju se njihovo postupno otvaranje, vlada je također rekla da će pružiti financijsku potporu obiteljima za kupnju računala za online predavanja. Ta potpora može iznositi do 150 eura.

Nova financijska injekcija nalazi se na vrhu cjelokupnog programa potpore njemačkom gospodarstvu od oko 1,100 milijardi eura, koji se sastoji uglavnom od javnih garancija za poslovne zajmove, ali i bespovratnih sredstava za mala poduzeća i freelancere.

Financijski paket dogovorili su kasno u srijedu navečer čelnici njemačke koalicijske vlade.

Prema rezolucijskom dokumentu, savezna vlada mora uvesti daljnje mjere kako bi ublažila socijalne i ekonomske teškoće i podržala ekonomsku obnovu jer zemlja “ublažava ograničenja u malim koracima”.

Izvor Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Sve više domaćinstava u Njemačkoj više ne mora plaćati RTV taksu. Evo kako:

Neplaćanje RTV takse vjerovatno je san većine ljudi u Njemačkoj – ali samo rijetki znaju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *