Sramota : Jučer im aplaudirali,a danas zabrana ulaska njegovateljima u pekare i supermarkete - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / NJEGOVATELJI / Sramota : Jučer im aplaudirali,a danas zabrana ulaska njegovateljima u pekare i supermarkete

Sramota : Jučer im aplaudirali,a danas zabrana ulaska njegovateljima u pekare i supermarkete

U proteklim sedmicama koronske krize, bilo je mnogo govora o solidarnosti u Donjoj Saksoniji. Pljeskali su i pjevali sa balkona za ljude koji rade u klinikama i staračkim domovima. Ali u Wolfsburgu se čini da se solidarnost trenutno završava na vratima nekih trgovina. Izvještaj „Wolfsburger Nachrichten“ navodi.

Radnicima ambulantne medicinske ustanove Diakonie očito je odbijen pristup pekarama i nekim supermarketima i benzinskim pumpama,jer su ih mogli prepoznati kao osoblje za njegu na temelju svojih uniformi.Prema pisanju lista, diakonija je zbog toga bila prisiljena izdati saopštenje. Dobrotvorna kompanija za njegu je jasno stavila do znanja da su zaposleni posebno obučeni po higijenskim propisima. Glasnogovornica je uputila apel trgovcima Wolfsburga:„Poštovani vlasnici poduzeća Wolfsburg, molim vas, nemojte spriječiti da naši zaposleni u poslovnoj odjeći uđu u vašu trgovinu. Oni se rado pridržavaju pravila koja nas sve štite od širenja virusa.“

Izvor infocuses

 10,191 total views,  2 views today

O urednik

Također pogledajte

Ovo su novi Evropski gradovi, te Hrvatske županije koje je Njemačka stavila na crvenu listu. Idete u domovinu, ovo morate znati?

Preuzeto sa: superradio-minhen Još dvije hrvatske županije na njemačkoj crvenoj listi Njemačka je jučer na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *