Oprez Vozači ! Drastično veće kazne od 28. Aprila - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Oprez Vozači ! Drastično veće kazne od 28. Aprila

Oprez Vozači ! Drastično veće kazne od 28. Aprila

Od sledeće sedmice vozače u  Njemačkoj čekaju mnogo veće kazne u saobraćaju. U nastavku vam donosimo opširno na koje prekršaje se odnose kazne.

Ako blokirate put hitnim službama kazna se povećava 320 eura. Trenutna kazna za blokiranje puta hitnim službama iznosi 220 eura.

Kazne za parkiranje na pješačkim stazama i biciklističkim stazama povećavaju se s 15 na 100 eura. Također, ako je netko parkiran duže od sat vremena na tim površinama dobit će i 1 kazneni bod.

Ako  vozite li 21 km/h brže od ograničenja u naseljenim mjestima možete očekivati kaznu od 80 eura, dva kaznena boda te će vam oduzeti vozačku dozvolu na mjesec dana. Sve navedena kazne vrijede i ako ste brži od 28 km/h na otvorenoj cesti.

Vozači automobila i kamiona moraju obilaziti bicikliste u gradu s 1.5 metra razmaka, a izvan grada razmak mora biti 2 metra. Kamioni se pri skretanjima desno u gradovima moraju kretati brzinom koja ne smije biti više od 11 km/h – kako bi zaštitili bicikliste. Zabranjuje se parkiranje vozila osam metara od raskrsnica na kojima su i biciklističke staze.

Vozači koji agresivno ubrzavaju te su im i vozila bučna platit će 100 eura (prije 20 eura), naravno to se odnosi na klasično „turiranje“ gradom.

Također aplikacije koje većina vozača koriste na svojim smart telefonima, koje pokazuju gdje su radari kontrole brzine, također su zabranjen.  Ako policija prilikom kontrole otkrije da koristete neku od aplikacija, možete platiti kaznu. Najpoznatije aplikacije u Njemačkoj su:  Blitzer, Radarwarner, TomTom.

94828082_10219684157808602_5283265929671606272_o

Loading

O urednik

Također pogledajte

Evo koliku penziju možete imati ako sada imate satnicu od zakonski minimalne do 30 eura?

Mnogi penzioneri samo žele uživati ​​u zasluženoj penziji nakon desetljeća rada. No, temeljni preduslov za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *