Iskoristio prazne autoputeve. Pogledajte video vozača Ferarrija kako vozi 372km/h u Njemačkoj (VIDEO) - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Iskoristio prazne autoputeve. Pogledajte video vozača Ferarrija kako vozi 372km/h u Njemačkoj (VIDEO)

Iskoristio prazne autoputeve. Pogledajte video vozača Ferarrija kako vozi 372km/h u Njemačkoj (VIDEO)

Video koji pokazuje kako vozač Ferrarija LaFerrari vozi punim gasom na gotovo praznoj autocesti A7 u Njemačkoj kruži društvenim mrežama. Vozač lijevom rukom drži volan, a desnom se snima.

Isječak započinje s prilaznom trakom u smjeru Hannovera i Göttingena. Čim je skrenuo na prilaznu traku, vozač ubrzava do više od 100 km/h. Ono što slijedi podsjeća na Formulu 1. Granica od 200, a potom i 300 km/h lako se probija. Stupovi mostova, dalekovodi za struju, oznake za cestu ostaju iza njega. I sve to dok vozač nastavlja upravljati samo jednom rukom.

Ferrarijev vozač pretječe samo šest vozila u svom punom pogonu (autobus, kamion, četiri automobila) i ima „slobodno“ putovanje u srednjoj traci. Napokon stiže do nevjerojatne brzine od 372 km / h, tek tada skida nogu s gasa.

Ferrari LaFerrari (od 0 do 100 u manje od tri sekunde) napravljen je između 2013. i 2018. godine i sa 963 KS bio je do nedavno najmoćnija proizvodnja Ferrarija.

Izvor Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *