Od ponedjeljka u Njemačkoj nastavak ublažavanja mjera ograničenja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Od ponedjeljka u Njemačkoj nastavak ublažavanja mjera ograničenja

Od ponedjeljka u Njemačkoj nastavak ublažavanja mjera ograničenja

Dnevno prijavljeni broj slučajeva zaraze koronavirusom u Njemačkoj je u stalnom opadanju, donose njemački mediji pozvajući se na Izvješća instituta Robert Koch iz Berlina.

Zaključno sa jučerašnjim danom u Njemačkoj je od nove bolesti pluća oboljelo više od 164,9 tisuća ljudi, 129 tisuća ih je ozdravilo, a umrlo je 6.812 osoba

Od ponedjeljka (4. svibnja), Njemačka nastavlja sa djelomičnim ublažavanje mjera ograničenja pa će tako, kako se najavljuje, biti olabavljena postojeća zabrana posjećivanja osoba u staračkim domovima. Obitelji će tako jednom tjedno po jedan sat moći biti u posjetu jednoj osobi iz staračkog doma.

Otvaraju se također i frizerske radnje, kozmetički i studiji za nokte i tetovaže, a također i igrališta, zoološki vrtovi, muzeji i slično. No, i dalje se preporuča pridržavanje strogih pravila higijene i čišćenja.

Zbog uvođenja strogih mjera ograničenja, u petak i subotu su u nekoliko njemačkih gradova organizirana prosvjedna okupljanja.

Ona koja nisu bila prijavljena, poput prvosvibanjskog okupljanja u petak u popodnevnim satima u središtu Frankfurtu/M, policija je prekinula te udaljila oko 60 prosvjednika koji, kako se priopćuje, nisu poštovali propise kojima se nastoji zaustaviti pandemija koronavirusa.

Najveći prosvjed održan je u subotu u Stuttgartu gdje se, prema procjeni organizatora, okupilo oko pet tisuća ljudi. Prosvjed je, prema navodima policije, prošao mirno i uz pridržavanje mjera propisane udaljenosti.

I novi subotnji prosvjed u središtu Berlina „protiv strogih mjera i diskriminacije u društvu“, prošao je također mirno. Kao i prethodni, i subotnji prosvjed u Berlinu je okupio nekoliko stotina prosvjednika.

Izvor Fenix-magazin

 2,213 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

DO POSLA U NJEMAČKOJ NIKAD LAKŠE: Njemačka vlast privlači radnike iz inostranstva, plan se odnosi na radnike sa Zapadnog Balkana

U Njemačkoj trenutno ima 1,98 milijuna slobodnih radnih mjesta, što je najveći broj ikad zabilježen. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *