Ako spadate u ovu grupu: Nema putovanja dok ne prođe korona - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ako spadate u ovu grupu: Nema putovanja dok ne prođe korona

Ako spadate u ovu grupu: Nema putovanja dok ne prođe korona

Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) je saopćio da će biti potrebno ograničiti kretanje ranjivih grupa i kada se ukine mjera izolacije.

– Postoje jasne rizične grupe koje koronavirus više pogođa i kod kojih postoji veća vjerovatnoća da će umrijeti. Dakle, kada govorimo o ukidanju restriktivnih mjera ili čak o turizmu, mi također govorimo da ljudi koji su pod većim rizikom ne bi trebalo da putuju ako je virus još uvijek tu – kazao je direktor ECDC, doktor Andrea Amon.

Razni faktori utječu na težinu kliničke slike osoba zaraženih Covid-19 bolešću, ali Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti klasifikuje sve starije od 70 godina i one koje imaju hronične bolesti, uključujući hipertenziju, dijabetes, srčane bolesti i rak u grupu najranjivijih.

Napominje se da su “muškarci u ovim grupama izloženi većem riziku od žena”.

Primjedbe ECDC-a su uslijedile kada su predstavnici turizma pritiskali zemlje Evropske unije da ublaže zabrane putovanja uvedene za borbu protiv virusa.

Fric Jousen, generalni direktor TUI kompanije, kazao je “da u Njemačkoj i Evropi, putovanja i odmori imaju veliki značaj za ljude”.

– Sada moramo dobro izaći iz krize. Turizmu u Evropi treba jasna perspektiva – dodao je Jousen.

Rekao je da bi trebalo dozvoliti otvaranje onim zemljama koje su “dobro napredovale“ u borbi protiv virusa i žele da se turisti vrate, uključujući Grčku, Kipar, Portugal, Austriju, Balearska ostrva i Bugarsku.

Izvor avaz

Loading

O urednik

Također pogledajte

“U NJEMAČKOJ ŽIVE NA KREDIT, ZARADIO SAM 830.000€, ALI TO NIJE NIŠTA”. Vratio se iz Njemačke pa do detalja opisao kako je živio

U Njemačkoj svi žive na cijelu kvotu kredita, na minus… Tamo se robotizuješ iz pidžame u radnu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *