NOVI ZAKON U NJEMACKOJ:Ako prekrsite ovaj zakon prijeti vam zatvorska kazna do tri godine - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / NOVI ZAKON U NJEMACKOJ:Ako prekrsite ovaj zakon prijeti vam zatvorska kazna do tri godine
bundestag

NOVI ZAKON U NJEMACKOJ:Ako prekrsite ovaj zakon prijeti vam zatvorska kazna do tri godine

U Njemačkoj je ubuduće zabranjeno spaljivanje zastava stranih država ili zastava Europske unije, odlučio je u četvrtak kasno navečer njemački parlament Bundestag.

“Tko u Njemačkoj ubuduće javno zapali zastavu neke strane države ili EU-a može biti kažnjen zatvorskom kaznom do tri godine”, stoji u zakonu koji su prihvatili zastupnici Bundestaga.

“Spaljivanje zastava u javnosti nema veze s mirnim prosvjedima. Ovi činovi potpiruju mržnju i agresiju”, rekla je ministrica pravosuđa Christine Lambrecht.

Povod donošenju ovog zakona su ispadi na prosvjedima u Berlinu gdje su propalestinski prosvjednici spaljivali i uništavali izraelske zastave.

Lambrecht je ukazala i na spaljivanje i uništavanje zastava poput turske na prosvjedima u Njemačkoj.

“U Njemačkoj jednostavno ne smiju gorjeti izraelske zastave”, rekao je socijaldemokratski zastupnik Johannes Fechner u Bundestagu.

Do sada je bilo kazneno gonjeno samo uništavanje i vrijeđanje njemačkih državnih simbola.

Protiv zakona o zabrani spaljivanje zastava stranih država su glasali jedino zastupnici nacionalno desne Alternative za Njemačku koje zakon doživljavaju kao “snažan udarac umjetnosti i slobodi iznošenja mišljenja”.

Izvor Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Deutsche Bahn nudi posao i prekvalifikaciju za Mašinovođu/Strojovođu. Tokom prekvalifikacije dobijate platu od ca. 3.000 €. Nakon prekvalifikacije dobijate ugovor o radu na neodređeno vreme ovo je super prilika za sve one koji trenutno rade slabije plaćeni posao!.

Super prilika za sve one koji trenutno rade slabije plaćeni posao! Mašinovođa/Strojovođa (m/ž/d) Deutsche Bahn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *