EVO KAD SE UKIDA 14-DNEVNA SAMOIZOLACIJA U NJEMAČKOJ: Ova savezna država je već danas ukinula karantenu - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / EVO KAD SE UKIDA 14-DNEVNA SAMOIZOLACIJA U NJEMAČKOJ: Ova savezna država je već danas ukinula karantenu

EVO KAD SE UKIDA 14-DNEVNA SAMOIZOLACIJA U NJEMAČKOJ: Ova savezna država je već danas ukinula karantenu

Mjere vezane uz ulazak stranaca u Njemačku pomalo slabe. Među prvima je njemačka Savezna država Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW) koja je ukinula 14-dnevnu samoizolaciju za povratnike u saveznu državu i sve one koji u NRW ulaze i to već danas.

Svi koji uđu u Njemačku ili se vrate u Njemačku iz zemalja EU-a i Schengena, kao i iz Velike Britanije, više neće morati ulaziti u 14-dnevnu samoizolaciju. Savezne i državne vlade su se složile oko toga, što je jučer najavila i vlada države Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Novu regulativu trebale bi primijeniti njemačke savezne države u narednim danima, no Sjeverna Rajna-Vestfalija je to učinila već u petak, rekao je premijer NRW-a Armin Laschet, javlja ZDF.de.

– Sjeverna Rajna-Vestfalija promjenu o samoizolaciji provodi od ponoći u petak. Laschet je objasnio da je novi propis koji je sada donesen stvorio pravnu jasnoću i predstavio veliko olakšanje za ljude, posebno u pograničnim regijama.

Njemačka će prevladati korona-krizu samo “ukoliko se u potpunosti obnovi europska sloboda kretanja ljudi, trgovine i usluga”, rekao je Laschet.

Osim zemalja Europske unije, Island, Norveška, Liechtenstein i Švicarska u sljedećim danima ukidaju samoizolaciju.

Izvor: Fenix-magazin

 5,585 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

DO POSLA U NJEMAČKOJ NIKAD LAKŠE: Njemačka vlast privlači radnike iz inostranstva, plan se odnosi na radnike sa Zapadnog Balkana

U Njemačkoj trenutno ima 1,98 milijuna slobodnih radnih mjesta, što je najveći broj ikad zabilježen. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *