Poruka Angele Merkel stanovnicima Njemacke: Iz krize možemo izaći jači nego ikad, evo i zasto: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / ZANIMLJIVOSTI / Poruka Angele Merkel stanovnicima Njemacke: Iz krize možemo izaći jači nego ikad, evo i zasto:

Poruka Angele Merkel stanovnicima Njemacke: Iz krize možemo izaći jači nego ikad, evo i zasto:

Njemačka kancelarka je pozvala Evropsku uniju da preuzme više odgovornosti, partnerstvo sa SAD-om ocijenila drugačijim od željenog.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Europu da preuzme više odgovornosti u svijetu i izrazila žaljenje što su odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama drugačiji od željenih, posebice u pitanju zaštite okoliša.

„Moramo se jako potruditi u vezi ovog izvanrednog izazova novog korona virusa, ali želim i nešto više, da Europska unija, posebice u vrijeme krize, pokaže globalnu solidarnost i preuzme više odgovornosti“, kazala je ona u govoru pred zakladom „Konrad Adenauer“.

Njemačka će od Hrvatske 1. srpnja preuzeti šestomjesečno predsjedanje EU-om, prenosi Hina.

Merkel, koja odlazi s funkcije 2021. godine, govorila je o glavnim prioritetima EU-a do kraja godine, usred zdravstvene, gospodarske i socijalne krize.

„Pandemija će izazvati intenziviranje sukoba i postojećih problema na brojnim mjestima i predstavljat će izazov za sposobnosti EU-a u pogledu vanjske i sigurnosne politike“, objasnila je.

SAD najvažniji partner, ali…

„To je razlog više za obranu vrijednosti EU-a, a to su solidarnost, demokracija, sloboda, zaštita dostojanstva svakog čovjeka“, istaknula je Merkel.

„Europa može izaći iz krize jača nego prije“, dodala je ona nekoliko sati nakon što je Europska komisija predstavila plan oporavka.

„Najvažniji partner Europe su Sjedinjene Američke Države, ali partnerstvo je različito od željenoga, posebice u pogledu zaštite okoliša“, rekla je.

Kancelarka je, također, ocijenila da je „strateški interes“ EU-a dijalog s Kinom, bez obzira na trenutačne događaje u Hong Kongu, gdje, prema njezinom mišljenju, mora i dalje vrijediti načelo „jedne zemlje, dva sustava“.

Odnos s Rusijom bi također trebao „okupirati“ predsjedništvo njemačkog predsjedanja, rekla je Merkel.

Optužila je Moskvu da hibridnim sredstvima podržava marionetske režime na istoku Ukrajine i da napada zapadne demokracije, među kojima Njemačku.

Loading

O urednik

Također pogledajte

Uprkos velikoj potražnji, u Njemačkoj je 1,9 miliona praznih stanova.

Prema zvaničnim statističkim podacima, u Njemačkoj je do 15. maja registrirano 1,9 miliona praznih stanova, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *