BMW ukida 5.000 radnih mjesta - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / BMW ukida 5.000 radnih mjesta

BMW ukida 5.000 radnih mjesta

U nastojanju da koliko-toliko saniraju posljedice koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa u njemačkoj automobilskoj kompaniji planiraju znatno smanjenje broja zaposlenih.

Negativan ekonomski efekat koji je pandemija koronavirusa prouzrokovala širom svijeta pogodio je i automobilsku kompaniju BMW u kojoj će, prema posljednjim informacijama, znatno smanjiti sadašnji broj radnih mjesta.

Prije potpunog oporavka koji će trajati mjesecima BMW planira ukinuti 5.000 radnih mjesta, a među rješenjima se spominju i prijevremene penzije koje će biti ponuđene određenom broju radnika. U Minhenu kažu da će nužnom smanjenju troškova pomoći i reduciranje radnih sati, ali i slanje određenog broja radnika na neplaćeno odsustvo.

BMW nažalost nije jedina automobilska kompanija koja reduciranjem broja zaposlenih traži izlaz iz trenutno nezavidne situacije, jer je među posljednjim kompanijama koje su posegnule za istim mjerama i McLaren koji je prošle sedmice objavio da do daljnjeg ukida 1.200 radnih mjesta, što je četvrtina od ukupnog broja zaposlenih.

Izvor: klix

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *