Upućen poziv svim stanovnicima Njemačke, evo o čemu se radi - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Upućen poziv svim stanovnicima Njemačke, evo o čemu se radi
bundestag

Upućen poziv svim stanovnicima Njemačke, evo o čemu se radi

Njemačka je u utorak pozvala svoje stanovnike da instaliraju novu aplikaciju za pametne telefone koja bi trebala pomoći u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom.

Aplikacija Corona-Warn-App je preko noći postala dostupna za Appleove i Android telefone, a koristi Bluetooth kako bi pratila kontakte između ljudi i upozorila ako je netko od njih imao pozitivan test na koronavirus.

Svatko tko skine aplikaciju i svi koji ohrabruju svoje prijatelje da to naprave čine razliku, rekao je za televiziju ZDF njemački ministar zdravlja Jens Spahn.

Njemačka time slijedi Italiju, Poljsku i Švicarsku koje su već lansirale aplikacije na temelju Appleove i Googleove tehnologije koja štiti privatnost time što sprema Bluetooth zapise na mobilnim aparatima.

Ideja aplikacije u Njemačkoj skoro je napuštena u travnju jer je Berlin odbacio njezinu prvu verziju koja je podatke čuvala na središnjem serveru, zbog čega su stručnjaci za privatnost upozoravali da bi se time moglo špijunirati ljude.

No i s novom tehnologijom entuzijazam javnosti oko aplikacije je umjeren prošlotjedna anketa Politbarometra za ZDF pokazala je da bi ju skinulo 42 posto ljudi, a 46 ne bi. Preostalih 8 posto nemaju pametne telefone.

Bit će potrebni milijuni korisnika kako bi se aplikacijom pojačala sigurnost njemačkih stanovnika, no dužnosnici su odbacili ranije težnje da ju ima više od 60 posto populacije.

Izvor: Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

U Austriji 230.000 praznih radnih mjesta, traže se radnici iz BiH, Srbije…

Jedna od najprivlačnijih zemalja za naše radnike, Austrija, aktivno radi na privlačenju novih radnika, s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *