Hrvatska za građane iz BiH, Srbije, Makedonije i Kosova uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana bez obzira na drzavljanstvo - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Hrvatska za građane iz BiH, Srbije, Makedonije i Kosova uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana bez obzira na drzavljanstvo

Hrvatska za građane iz BiH, Srbije, Makedonije i Kosova uvela obaveznu samoizolaciju od 14 dana bez obzira na drzavljanstvo

Vlasti Hrvatske promijenile su odluku koja se odnosi na prelazak građana iz Bosne i Hercegovine te se po novom traži odlazak u samoizolaciju od 14 dana.Na redovnoj konferenciji za medije ministar unutrašnji poslova Davor Božinović kazao je kako se na dnevnoj bazi prati stanje, naravno ne samo na području Hrvatske, već susjedstva, Evrope i svijeta, te kako bi time donosili najbolje mjere.

„U tom smislu će danas biti donesena odluka o posebanom režimu osobama iz BiH, Srbije, Kosova i Sjevernoj Makedoniji, od kojih se traži odlazak 14 dana u samoizolaciju“, kazao je Božinović te naveo da se odluka primjenjuje na sve građane bez obzira na državljanstvo.

Odluka o samoizolacija se ne primjenjuje na putnike u tranzitu. Božinović ovu odluku pravda uvezenim slučajevima koronavirusa, posebno iz ove četiri zemlje, a ona stupa na snagu od ponoći.

Kako je kazano broj zaraženih je najvažniji kriterij kojim se Hrvatska vodila. Odnosno iz Hrvatske su poručili da su vodili računa koliko je rast zaraženih u nekoj od susjednih zemalja utjecao na rast broja zaraženih u Hrvatskoj. Trend pada mora biti značajan da bi se ukinula uvedena mjera.

Naglašeno je kako onaj ko radi u Hrvatskoj neće morati u samoizolaciju.

Izvor: klix

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemački automobilski div gradi novu fabriku i obećava 3.000 radnih mjesta u novom pogonu za montažu. Evo kakve plate nudi:

Njemački proizvođač automobila BMW planira dugoročno zaposliti oko 3.000 radnika u svojoj novoj fabrici za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *