POVEĆAVA SE BROJ NOVOZARAŽENIH: Sa 172 oboljela BiH drugi dan zaredom obara rekord od početka epidemije koronavirusa - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / POVEĆAVA SE BROJ NOVOZARAŽENIH: Sa 172 oboljela BiH drugi dan zaredom obara rekord od početka epidemije koronavirusa

POVEĆAVA SE BROJ NOVOZARAŽENIH: Sa 172 oboljela BiH drugi dan zaredom obara rekord od početka epidemije koronavirusa

U subotu su u Bosni i Hercegovini zabilježene čak 172 zaražene osobe koronavirusom, što je drugi dan zaredom da se u toj zemlji bilježi rekordan broj oboljelih od početka epidemije u ožujku ove godine, javlja Hina.

Kako su izvijestili iz entitetskih zdravstvenih ustanova u zadnja 24 sata je testiranjem na virus SARS-CoV-19 otkrivena 101 pozitivna  osoba u Federaciji BiH te još 71 u Republici Srpskoj. Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo najveći dnevni skok je zabilježen u Stolcu, a svi pozitivni su iz tvornice za preradu ribe u vlasništvu grupacije Žuvela iz Hrvatske. Nakon Stolca najveći broj zaraženih je u Sarajevu s 23 osobe.

U Republici Srpskoj po broju zaraženih prednjači Prijedor s 10 oboljelih, slijedi Banjaluka s osam te Кotor Varoš i Zvornik sa sedam pozitivnih na testiranju.
Drugi dan zaredom BiH ‘obara rekord’ po broju zaraženih osoba koronavirusom nakon što je u petak zabilježeno 140 slučajeva.

Zdravstvene službe izvijestile su kako su u zadnja 24 sata od posljedjica virusa SARS-CoV-19 preminule tri uglavnom starije osobe koje su imale i druge bolesti.
Iz Kriznog stožera Federacije BiH pozvali su građane da zbog pogoršavanja epidemiološke situacije izbjegavaju javna okupljanja i ograniče kretanje. Podsjetili su na pridržavanje mjera osobne zaštite, držanje razmaka, izbjegavanja rukovanja i grljenja.

Izvor: Fenix-magazin

 4,185 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Nova uredba za ulazak u Austriju: Na snagu stupa 1. augusta, evo šta morate znati ako putujete u ili kroz Austriju:

Inače pravila za ulazak u zemlju se primjenjuju za zemlje visokog epidemiološkog rizika… Od 1. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.