U Njemačkoj od sutra 1. jula manji PDV - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / U Njemačkoj od sutra 1. jula manji PDV

U Njemačkoj od sutra 1. jula manji PDV

Donji dom parlamenta podržao je paket stimulativnih mjera koji obuhvata i smanjenje poreza na dodanu vrijednost sa 19 na 16 posto.

Zastupnici Donjeg doma parlamenta Njemačke podržali su paket stimulativnih mjera, koji obuhvaća i smanjenje poreza na dodanu vrijednost (PDV) sa sadašnjih 19 na 16 posto od 1. srpnja.

Cilj usvojenih mjera je poticanje rasta najveće europske ekonomije nakon negativnih efekata pandemije korona virusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Očekuje se da će Ggornji dom parlamenta, Bundesrat, također podržati smanjenje PDV-a, koje će Vladu koštati 20 milijardi eura, kao i druge mjere, uključujući isplatu bonusa obiteljima od 300 eura po djetetu.

Altmaier: Šanse za povratak na staze rasta

„Imamo šansu vratiti ekonomiju na staze rasta u drugoj polovici godine“, rekao je novinarima ministar ekonomije Peter Altmaier.

Stopa inflacije u Njemačkoj blago je porasla u lipnju na godišnjoj razini, prema danas objavljenim preliminarnim statističkim podacima, ali je i dalje ispod cilja Europske središnje banke (ECB) što, po ocjeni Reutersa, dodatno opravdava paket mera poticaja za gospodarstvo.

Harmonizirani indeks potrošačkih cijena u Njemačkoj, koji omogućava usporedbu s podacima o inflaciji u drugim zemljama Europske unije, porastao je 0,8 posto međugodišnje u lipnju u odnosu na 0,5 posto u svibnju, objavio je Federalni zavod za statistiku Destatis.

Paket podrške privredi od 130 milijardi eura

Na mjesečnoj razini, harmonizirani indeks potrošačkih cijena u Njemačkoj porastao je za 0,7 posto.

Cilj ECB-a je da stopu inflacije u valutnom bloku drži na razini neznatno ispod 2,0 posto.

Vlada u Berlinu se nada da će paket podrške gospodarstvu vrijedan više 130 milijardi eura (146,68 milijardi dolara) pomoći najvećoj europskoj ekonomiji da se vrati na put rasta kasnije tijekom ove godine.

Izvor: Agencije

Loading

O urednik

Također pogledajte

novac euri

Više rada ne znači uvijek i više novca u Njemačkoj

Otkako je aktuelna vlada podigla razinu socijalne pomoći, vode se rasprave o tome isplati li …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *