Bez obzira na proporuke, Njemačka nakon 1. jula i dalje ne otvara granice za Srbiju, kao ni za BiH - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Bez obzira na proporuke, Njemačka nakon 1. jula i dalje ne otvara granice za Srbiju, kao ni za BiH

Bez obzira na proporuke, Njemačka nakon 1. jula i dalje ne otvara granice za Srbiju, kao ni za BiH

Njemačka još nije donijela odluku o tome da li će slijediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu dio unije te izgleda da će građani Srbije odlazak u Njemačku morati odgoditi do daljnjeg.

“Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama da od 1. jula 2020. godine relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Njemačke dosad još nije odlučila da li će slijediti ove preporuke. Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Njemačku. O svim izmjenama ćemo vas pravovremeno obavijestiti na našem sajtu ili preko Facebooka”, navedeno je u objavi Ambasade Njemačke u Beogradu.

Kako piše Telegraf, do sada je državljanima s boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Njemačke ulazak u Njemačku dozvoljen po pravilu isključivo ukoliko je putovanje u svrhu povratka na mjesto stalnog boravka.

Podsjetimo, lideri Evropske unije objavili su preporuku prema kojoj će građani 14 zemalja od 1. jula moći slobodno putovati u države članice EU. Na tom spisku se našla i Srbija.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Sve više domaćinstava u Njemačkoj više ne mora plaćati RTV taksu. Evo kako:

Neplaćanje RTV takse vjerovatno je san većine ljudi u Njemačkoj – ali samo rijetki znaju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *