U BiH čak 218 novozaraženih koronavirusom, najviše zaraženih u jednom danu dosad - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / U BiH čak 218 novozaraženih koronavirusom, najviše zaraženih u jednom danu dosad

U BiH čak 218 novozaraženih koronavirusom, najviše zaraženih u jednom danu dosad

U Bosni i Hercegovini, prema najnovijim informacijama, koronavirus je u posljednja 24 sata potvrđen kod čak 218 osoba. Kako piše Avaz, od toga je 115 u Federaciji BiH, a 103 u Republici Srpskoj. Ovo su rekordni brojevi po pitanju novozaraženih u jednom danu, piše Avaz.

U RS-u se radi se o 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi.

“Prema mjestu prebivališta najviše ih je iz Bijeljine (31), zatim 16 iz Banje Luke, 11 iz Višegrada, pet iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva. Po tri novozaražena su iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja, te po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Dervente, Foče i Lopara”, piše Klix.

U Kantonu Sarajevo čak 107

Prema najnovijem izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u Kantonu Sarajevo je registrirano 107 novozaraženih osoba.

No kako doznaje Klix.ba, ovako visok broj za posljednja 24 sata leži u činjenici da je bilo “repova” u radu odnosno u testiranju i slanju rezultata testiranja te sporosti baze podataka odnosno sistema posljednjih tjedana u Kantonu Sarajevo.

“Treba istaknuti da je u Kantonu Sarajevo posljednjeg tjedna napravljen veliki broj testiranja što dodatno usporava slanje rezultata. Samo u posljednja 24 sata je testirano 566 uzoraka”, piše Klix.

U KS-u je do danas testirano ukupno 14.009 osoba, a broj aktivnih slučajeva iznosi 484. Rješenje za samoizolaciju dobilo je 706 osoba.

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *