Hrvatska ponovo uvodi samoizolaciju za državljane BiH i Srbije - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Hrvatska ponovo uvodi samoizolaciju za državljane BiH i Srbije

Hrvatska ponovo uvodi samoizolaciju za državljane BiH i Srbije

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je jutros kako uprkos povećanom broju zaraženih koronavirusom neće biti novog zatvaranja u Hrvatskoj, ali da trenutno ponovo razmatra uvođenja mjere samoizolacije za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije.

Capak je izjavio da se trenutno razmatra uvođenje samoizolacije za građane koji dolaze iz Srbije i BiH.

“Odluku nismo još donijeli, ali ona je na stolu. Mi upozoravamo građane da ne idu u šoping tamo jer je jeftinije, ali dakako da to nije slobodna granica, nego se treba prijaviti na Enter Croatia i granična policija razmatra razlog ulaska u Hrvatsku. Ako je on opravdan, onda se ti građani puštaju, a ako nema razloga, onda ne. Više od 50 posto ljudi koji dođu na granicu, vraća se nazad”, rekao je.

On je za naredni period najavio sastanak s kolegama iz Slovenije kako bi se dogovorili vezano za prelazak granice i činjenicu da veliki broj turista u Hrvatsku dolazi upravo preko Slovenije.

Vrijedi podsjetiti da je Hrvatska ukinula mjeru 14-dnevne samoizolacije za državljane BiH i Srbije nekoliko dana uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji, a da se samo nekoliko dana nakon izbora ponovo počelo govoriti o restriktivnim mjerama za građane Bosne i Hercegovine.

Istovremeno hrvatski turizam je na koljenima zbog manjka gostiju, a naročito onih iz BiH koji su otkazali hiljade aranžmana zbog mjera koje je donijela vlast u Zagrebu.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Nakon “jake” 2023 godine: BMW objavljuje iznos bonusa za uspjeh za svoje zaposlenike

Dobre vijesti za zaposlenike BMW-a: Sada je jasno koliki će biti njihov bonus za uspjeh …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *