Loše vijesti: Građanima Bosne i Hercegovine zabranjen ulazak u Italiju! Građani Srbije mogu, ali moraju u samoizolaciju od 14 dana - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Loše vijesti: Građanima Bosne i Hercegovine zabranjen ulazak u Italiju! Građani Srbije mogu, ali moraju u samoizolaciju od 14 dana

Loše vijesti: Građanima Bosne i Hercegovine zabranjen ulazak u Italiju! Građani Srbije mogu, ali moraju u samoizolaciju od 14 dana

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranza rekao je da zabrana obuhvata svakog ko ostane ili putuje kroz navedene države u proteklih 14 dana.

Italija je zabranila ulazak državljanima 13 zemalja u kojima je preveliki broj zaraženih koronavirusom.

Na listi Ministarstva zdravlja nalaze se Armenija, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Bosna i Hercegovina, Čile, Kuvajt, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Oman, Panama, Peru i Dominikanska Republika.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranza rekao je da zabrana obuhvata svakog ko ostane ili putuje kroz navedene države u proteklih 14 dana.

Putnici iz ostalih država izvan Evropske unije i Schngenske zone mogu doći u Italiju, ali moraju provesti 14 dana u karantinu.

“Širom svijeta pandemija je u najakutnijoj fazi. Ne možemo zanemariti žrtvovanja Italijana u proteklih nekoliko mjeseci”, naglasio je Speranza.

Podsjetimo, Italija je među najteže pogođenim evropskim država koronavirusom. U toj zemlji registrovano je približno 35.000 umrlih.

Agencija za Civilnu zaštitu danas je registrovala 12 smrtnih slučajeva dok je broj novih oboljelih povećan za 229.

Loading

O urednik

Također pogledajte

njemacka zastava

Radite prekovremeno u Njemačkoj? Evo koliko možete zaraditi

Mnogi ugovori o radu detaljno određuju postoji li nadoknada za prekovremeni rad i kako vam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *