OVO SU ZEMLJE KOJE SE SMATRAJU RIZIČNIM: Njemačka uvodi nove mjere za svoje građane koji putuju u ove zemlje. BiH i Srbija među njima. BUDITE OPREZNI! - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / OVO SU ZEMLJE KOJE SE SMATRAJU RIZIČNIM: Njemačka uvodi nove mjere za svoje građane koji putuju u ove zemlje. BiH i Srbija među njima. BUDITE OPREZNI!

OVO SU ZEMLJE KOJE SE SMATRAJU RIZIČNIM: Njemačka uvodi nove mjere za svoje građane koji putuju u ove zemlje. BiH i Srbija među njima. BUDITE OPREZNI!

Preuzeto sa: Fenix-magazin

Građani Njemačke ne bi smjeli otići na godišnji odmor u zemlje koje je Institut Robert Koch (RKI) proglasio rizičnima i vratiti se bez posljedica.

Vlada je odlučila za sve koji idu u te zemlje uvesti obveznu 14-dnevnu samoizolaciju ili će morati obaviti test na koronavirus kojeg dijelom moraju sami platiti.

Ministar zdravlja NRW-a Karl-Josef Laumann (CDU) kazao je u utorak kako bi ljudi trebali dobro razmisliti gdje putuju.

– Ja licno ne bih putovao u rizična područja – kazao je Laumann.  Pojasnio je i ko će plaćati testove.

– Firme za zdravstveno osiguranje plaćale bi laboratorijske troškove, ali zdravstvene vlasti uzimale bi naknadu. Mislim da ako netko ode na godišnji odmor u rizično područje, nije zadatak zajednice i vlasti da se solidariziraju i financiraju test  –  poručio je Laumann.

Bavarska je jedina savezna drzava gdje mozete obaviti test besplatno, EVO KAKO I GDJE!

Zemlje poput Hrvatske trenutno se ne smatraju rizičnim područjem, mada broj zaraza naglo raste – piše njemački RTL.de. BiH, Srbija i Albanija se smatraju rizicnim!

Popis država koje je Institut Robert Koch klasificirao kao rizične zemlje je dug. RTL.de je izdvojio one zemlje koje Njemci češće odabiru za odmor, a koje se nalaze na listi kao rizične.

Egipat,

Albanija,

Dominikanska Republika,

Indonezija,

Libanon,

Maroko,

Meksiko,

Švedska,

Turska

USA

Bosna i Hercegovina,

Srbija

Cijeli popis zemalja može se pogledati na službenoj internetskoj stranici Instituta Robert Koch, odnosno OVDJE.

Savezno  ministarstvo vanjskih poslova Njemačke svakodnevno ažurira svoja upozorenja i savjete za putovanja u različite zemlje. To možete pratiti OVDJE.

 7,113 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NEDOPUSTIVO DA SE VIZA ČEKA MJESECIMA: Njemačka branša traži olakšanje izdavanja viza radnicima i turistima. Evo šta slijedi:

Uoči središnjeg kongresa u Berlinu u ponedjeljak, predstavnici turističke branše od vlade traže pojednostavljenje i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *