Ako živite u Njemačkoj onda ovo morate znati : Ne putujte u ova područja - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ako živite u Njemačkoj onda ovo morate znati : Ne putujte u ova područja

Ako živite u Njemačkoj onda ovo morate znati : Ne putujte u ova područja

Njemačka savjetuje svoje građane da osim u nuždi ne putuju u tri španske regije, uključujući Kataloniju i njen glavni grad Barcelonu, u vrijeme kada porast zaraženih koronavirusom ometa planove za ponovno pokretanja turizma u Španiji.

Ažurirani savjeti o putovanju koje je izdala Njemačka odnose se na Kataloniju na sjeveroistoku Španije i regije Aragon i Navarre dublje u unutrašnjosti.

Popularne turističke destinacije Mallorca i Kanari nisu pogođene novim uputama.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u utorak da je odluka utemeljena na “visokoj stopi zaraze i lokalnim samoizolacijama.”

Promjena ne utiču na pravo njemačkih putnika da dobiju povrat novca za rezervirane odmore u pogođenim regijama.

Tri regije također nisu dodane na njemačku listu visokorizičnih regija. Putnici povratnici u zemlju iz tih područja prema novim pravilima morat će se po povratku testirati na koronavirus.

Njemački savjeti putnicima dolaze nakon sličnih upozorenja protiv putovanja u Španiju koja su izdale druge europske zemlje.

Velika Britanija je prošle sedmice šokirala hiljade putnika najavom da će svako ko se u zemlju vrati iz Španije morati u samoizolaciju na 14 dana.

U petak je francuski premijer Jean Castex savjetovao građanima da ne putuju u Kataloniju zbog rastućeg broja novozaraženih.

Europske zemlje počele su postupno otvarati svoje granice u junu, nakon višemjesečne karantene koja je uvedena kao odgovor na pandemiju.

Izvor: Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Posao čišćenja na aerodromu u Minhenu

Lokacija: Aerodrom u Minhenu. Posao: Čišćenje Firma Dr.Sasse Za sve koji imaji termin za vizu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *