Ako putujete ili namjeravate putovati, onda ovo morate znati: višesatna čekanja na granicama, evo i gdje: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ako putujete ili namjeravate putovati, onda ovo morate znati: višesatna čekanja na granicama, evo i gdje:

Ako putujete ili namjeravate putovati, onda ovo morate znati: višesatna čekanja na granicama, evo i gdje:

Pojačan promet i aktuelne kontrole na graničnim prelazima razlog su za višesatna čekanja, a najduže na graničnim prelazima Hrvatske sa Slovenijom, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski auto-klub.

Najviše se čeka na graničnom prijelazu Rupa – tri sata. Po dva sata čeka se na prelazu Plovanija, Kaštel, Požane i Pasjak gdje se i na izlaz čeka dva sata.

Do pola sata vozila čekaju na ulaz u Hrvatsku na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Mađarskom.

HAK je popodne izvijestio i da se zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) između Jadranova i Šmrike vozi usporeno, jednom trakom.

Zbog saobracajne nesreće na Virskom mostu prometuje se otežano jednim trakom.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na sprat , vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar usporava promet na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h) te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Pojačan promet u trajektnim pristaništima i lukama

Pojačan je saobracaj na važnijim cestama u smijeru mora i unutrašnjosti: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu, na graničnim prijelazima, u trajektnim pristaništima i lukama.

Uz povremene zastoje vozi se na pojedinim dionicama autoputeva – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autoputdva, na prelazima turističkih središta duž obale, graničnim prelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje saobracajnih propisa i ograničenja.

Izvor: Hina i fenix-magazin

 3,721 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NEDOPUSTIVO DA SE VIZA ČEKA MJESECIMA: Njemačka branša traži olakšanje izdavanja viza radnicima i turistima. Evo šta slijedi:

Uoči središnjeg kongresa u Berlinu u ponedjeljak, predstavnici turističke branše od vlade traže pojednostavljenje i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *