Da li Hrvatska manipuliše rezultatima koronavirusa zbog turizma: Glasnogovornik slovenske vlade tvrdi da će se Hrvatska ubrzo naći na crvenoj listi - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Da li Hrvatska manipuliše rezultatima koronavirusa zbog turizma: Glasnogovornik slovenske vlade tvrdi da će se Hrvatska ubrzo naći na crvenoj listi

Da li Hrvatska manipuliše rezultatima koronavirusa zbog turizma: Glasnogovornik slovenske vlade tvrdi da će se Hrvatska ubrzo naći na crvenoj listi

Većina novozaraženih u Sloveniji posljednjih dana stižu upravo iz Hrvatske!

U sinoćnjoj emisiji POP TV-a, prenosi Index.hr, slovenska epidemiologinja Matelja Logar komentirala je jučerašnju brojku od 130 novozaraženih u Hrvatskoj.

“To su brojke koje bi trebale zabrinuti svakoga i, naravno, vlasti u Hrvatskoj”, rekla je Logar.

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin bio je još konkretniji. Ponovno je govorio o navodnim planovima Hrvatske o kojima javnost u Hrvatskoj ne zna gotovo ništa.

“Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20. augusta”, rekao je Kacin. Kazao je kako će turistička sezona već biti gotova prije nego što zakon stupi na snagu i da se mjere uopće neće moći primijeniti na sezonu.

“To je priča koja jako zaostaje”, komentirao je Kacin poteze hrvatske vlade.

Iz Slovenije su, kako se čini, najviše ogorčeni time što je Hrvatska, smatraju, epidemiološku sliku potpuno podredila turističkoj sezoni.

Kacin je kazao kako bi Slovenija službenim hrvatskim brojevima sigurno mogla dodati one infekcije koje su zabilježene u Sloveniji i koje se uvoze iz Hrvatske.

“Onda su ti hrvatski brojevi puno veći”, komentirao je Kacin.

“Ključna činjenica je da oni testiraju manje od nas”, istaknuo je, dodavši da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sistemu i da se posljedično više vole vratiti u domovinu ako se razbole tokom odmora. Kacin vjeruje da će to sigurno imati negativne posljedice za hrvatski turizam u budućnosti.

Dodao je da će se Hrvatska brzo naći na crvenoj listi Slovenije s obzirom na to da je “previše slučaja zaraze među turistima”. Kacin nije želio reći može li se Hrvatska naći na crvenoj listi Slovenije već sljedeće sedmice.

“To će morati reći brojevi”, rekao je Kacin.

No jasno je dao do znanja da će, ako se ovakav trend u Hrvatskoj nastavi, brzo naći na slovenskoj crvenoj listi.

Crvena lista u Sloveniji se uvodi za one zemlje u kojima se značajno pogoršala epidemiološka situacija, a za sve one koji u tu zemlju ulaze iz zemalja koje se nalaze na crvenoj listi obvezna je 14-dnevna izolacija, što bi se odnosilo i na Slovence koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj.

Izvor: klix.ba

Loading

O urednik

Također pogledajte

Svaka osoba za svoj 18. rođendan u Njemačkoj na poklon će dobiti 100 eura!

Svi koji ove godine slave 18. rođendan, od 1. marta dobit će od Njemačke džeparac …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *