Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih. Evo šta morate znati ako ste bili na odmoru ili planirate: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih. Evo šta morate znati ako ste bili na odmoru ili planirate:

Njemačka stavila Dalmaciju na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih. Evo šta morate znati ako ste bili na odmoru ili planirate:

Njemačka je stavila Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju na crvenu listu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija stavljene su na njemačku crvenu listu, odnosno listu rizičnih područja, objavio je Institut Robert Koch, javlja Dnevnik.hr.

To znači da se svi koji iz ove dvije županije dolaze u Njemačku moraju obvezno testirati, a dok ne dobiju nalaze testiranja bit će smješteni u karantin.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da je to očekivano.

“‘Dobro je da nas gledaju po županijama, a ne kao cjelinu, jer ima županija koje su dobre. To je pozitivno i ukazuje na selektivni pristup koji mi možemo iskoristiti”, rekao je Beroš novinarima.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman ranije je kazao da je u srijedu razgovarao s njemačkim kolegom Heikom Maasom. Kazao je da Njemačka ne bi trebala cijeli teritorij Hrvatske staviti na crvenu listu.

“Ići će parcijalno”, kaže Gordan Grlić-Radman i pretpostavlja da bi se hrvatske županije s lošijom epidemiološkom slikom mogle naći na njemačkoj crvenoj listi.

Izvor: klix.ba

 5,717 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Vlada Njemačke se odlučila na reformu dvojnog državljanstva. Evo kako do dvojnog državljanstva i šta sve morate znati:

Samo pojedine evropske zemlje izbjegavaju ili čak zabranjuju dvojna državljanstva. U skupini onih država koje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.