Ovo su nova pravila i zakoni koji stupaju na snagu od septembra u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ovo su nova pravila i zakoni koji stupaju na snagu od septembra u Njemačkoj

Ovo su nova pravila i zakoni koji stupaju na snagu od septembra u Njemačkoj

Preuzeto sa: fenix-magazin

U septembru 2020. godine opet dolazi do promjena u pravilima i zakonima u Njemačkoj.

Loto će od septembra biti skuplji

Igrači lutrije morat će biti spremni na nekoliko promjena počevši od 23. septembra 2020. godine. Listić će koštati 1,20 eura, umjesto 1,00 eura. Zauzvrat, milijunski profit sa šest tačnih brojeva bez dodatnog broja mogao bi biti češći. Postoji i ograničenje Jackpota od 45 milijuna eura.

Pooštravanje zakona o oružju

Savezne vlade mogu od septembra donijeti zakonske odredbe za zone zabrane oružja, čak i ako to nije kazneno žarište. To također uključuje opću zabranu noževa dužine oštrice od četiri centimetra ili više.

Vlasti u gradovima i okruzima morat će ubuduće zatražiti od Ureda za zaštitu Ustava da li je podnositelj zahtjeva za posjedovanje oružja poznat kao ekstremistički ili je član antiustavne organizacije. Pored toga, oružje se od septembra nadalje može kupiti ili prodati samo uz predočenje identifikacijskog broja Nacionalnog registra oružja (NWR-ID).

Bolja obuka psihoterapeuta

Ko želi postati psihoterapeut, treba imati završen master s psihoterapijskim fokusom. Nakon polaganja završnog ispita nakon slijedi petogodišnje daljnje usavršavanje.

Korona dječji bonus

Dječji bonus prvi put se isplaćuje u septembru: 200 eura se tada dodaje dječjem doplatku. Još 100 eura slijedi u oktobru. Dječji bonus od 300 eura dio je paketa stimulacija savezne vlade.

Nogomet: Gledatelji na početku sezone 18. septembra

Nova sezona za nogometne profesionalce u 1., 2. i 3. ligi započinje 18. septembra. Budući da savezne države uredbom izdaju vlastite propise o koroni, trenutno postoji 16 različitih ograničenja broja gledatelja za glavne događaje. Na primjer, u Bavarskoj su glavni događaji u potpunosti zabranjeni do kraja oktobra. U sjevernoj susjednoj državi Saski, od septembra su ih ponovno dozvolili uz kontaktno praćenje i higijenski koncept.

Korona u Saskoj

Saska će od 1. septembra kažnjavati sa 60 eura zbog kršenje zahtjeva za nošenjem maske. Uredba se odnosi na lokalni javni prijevoz i trgovine. Osobe s invaliditetom i osobe s potvrdom izuzete su od zahtjeva za nošenjem maske.

Uslov maske za školarce u Bavarskoj i Baden-Württembergu

Za školarce na jugu Njemačke zahtjev za maskom primjenjuje se od prvog dana škole (Bavarska od 8. 9, Baden-Württemberg od 14. 9). Učenici moraju nositi masku za lice u školskim prostorijama, ali im je dopušteno skinuti je u učionici. U Bavarskoj se zahtjev za maskom primjenjuje i na učenike osnovnih škola, a u Baden-Württembergu tek od 5. razreda.

Deutsche Bahn: Više kontrola nošenja maski

Nošenje maski u vlakovima strože će se kontrolirati od septembra. Mnogi se putnici vozova ne pridržavaju propisa u vezi s zaštitom usta i nosa u javnom prijevozu. Zato Njemačka željeznica ( Deutsche Bahn ) želi udvostručiti svoje kontrole od 1. 9 uz podršku savezne policije.

Korona je odredila lokalne izbore u NRW-u 13. septembra

13. 9. 2020. godine Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW) bira svoja gradska i mjesna vijeća, okružna vijeća, okružna vijeća, gradonačelnike, i županijske upravitelje. Svi stanovnici s njemačkim ili EU državljanstvom starijim od 16 godina imaju pravo glasa.

Na biračkim mjestima mora se održavati minimalna udaljenost od 1,5 metra a prostorije se redovito prozračivati i dezinficirati. Birači bi trebali donijeti i svoju olovku. Stolovi i glasačke kutije moraju biti proposno udaljeni.

Nema više tropskih noći, jesen počinje

Meteorološka jesen započinje 1. septembra , pa su dani opet sve kraći, a vrijeme u septembru može biti znatno hladnije s više oluja. Kalendarski početak jeseni je 22.9.

Izvor: Fenix-magazin

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *