Ovako će izgledati početak školske godine u Bavarskoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Ovako će izgledati početak školske godine u Bavarskoj
A teacher wearing a N95 Face masks teaches mathematics at an High School

Ovako će izgledati početak školske godine u Bavarskoj

Nakon šest sedmica ljetnog raspusta u Bavarskoj, škola sada ponovno započinje, kao i prije odmora pod epidemiološkim mjerama.Početak nove školske godine neće obilježiti samo slatkiši i olovke, već tom paketu pridružuje se maska i dezinficijens. Ali koji su propisi kojima započinjemo novu zimsku polovicu 2020./21. U Bavarskoj ?

Zahtjev za maskom u prve dvije sedmice
Učenici i nastavnici u srednjim školama tokom prve dvije sedmice na nastavi moraju nositi maske.  Na školskom dvorištu, u zgradi i u zahodima svi učenici i učitelji moraju nositi masku – uključujući osnovnoškolsku djecu. Bavarsko Ministarstvo kulture predstavilo je plan u tri koraka za školsku godinu 2020/2021. Trebale bi postojati odstupanja od uobičajenih operacija na temelju stope zaraze u pojedinim četvrtima.

Do sedmodnevne incidencije od 35 novih infekcija na 100 000 stanovnika, odvija se redovna nastava. Ako se ta vrijednost premaši, zahtjev za maskom vrijedi i u srednjim školama.

Ako vrijednost incidence od sedam dana premaši 50 novih infekcija na 100 000 stanovnika, svi učenici i učitelji moraju nositi masku , uključujući i u osnovnim školama. Pored podijeljenih razreda , postoji naputak da se nastava odvija i od kuće i u školama.

Učenici 5. razreda moraju ostati kod kuće čak i s blagim simptomima prehlade (laganim curenjem nosa ili povremenim kašljem) ili ih šalju kući. Učenici osnovnih škola izuzeti su od ovog propisa.

Učenici sa simptomima poput vrućice, kašlja, bolova u grlu ili uhu, jakih bolova u trbuhu, povraćanja ili proljeva moraju općenito ostati kod kuće . “Bolesnoj djeci nije mjesto u školi”, rekao je ministar obrazovanja Piazolo.

U principu su svi učitelji na dužnosti , rekao je ministar kulture Piazolo na tiskovnoj konferenciji. Učitelji koji pripadaju rizičnoj skupini trebali bi, na primjer, obavljati zadatke korekcije ispita ili pripremu za nastavu kako bi rasteretili svoje kolege u nastavi.

Nastava na daljinu je obavezna
Ako se nastava na daljinu događa zbog ograničenja koja su nastupila radi koronavirusa, to je obvezujuće za sve studente, a ne dobrovoljna ponuda. Lekcije na daljinu trebaju se temeljiti na redovnom rasporedu. Ovdje je moguć i dokaz postignuća..

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

U SLUČAJU DA ŠTEDITE NOVAC U NJEMAČKOJ BANCI, ONDA MORATE BITI OPREZNI: Evo zašto ovaj iznos štednje nikako ne smijete preći.

Vrlo malo ljudi zna da previše štedjeti nije dobra stvar. Sljedeći iznos nikada ne smije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *