Novo obećanje Angele Merkel! Evo kako namjerava pomoći stanovnicima Njemačke sa skoro 6 milijadri eura: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Novo obećanje Angele Merkel! Evo kako namjerava pomoći stanovnicima Njemačke sa skoro 6 milijadri eura:

Novo obećanje Angele Merkel! Evo kako namjerava pomoći stanovnicima Njemačke sa skoro 6 milijadri eura:

Potrebno nam je to kao neizostavni dodatak nastavi licem u lice, izjavila je njemačka čelnica

Angela Merkel, kancelarka Njemačke, tvrdi da je pandemija koronavirusa istaknula potrebu za ogromnim ulaganjima u školsku tehnologiju širom zemlje.

Merkel je izjavila u subotu u svom redovnom sedmičnom video podcastu da su nastavnici bili ostavljeni da održavaju nastavu virtualno jer su škole zatvorene zbog epidemije. Ona tvrdi da to naglašava značaj koji imaju digitalni mediji i druga takva sredstva, ali da su također podložni infrastrukturnim greškama.

 To je razlog zašto moramo insistirati na digitalizaciji škola punom brzinom. Potrebno nam je to kao neizostavni dodatak nastavi licem u lice – izjavila je njemačka čelnica.

Merkel tvrdi da je vlada obećala uložiti šest milijardi eura u podršku digitalnom učenju i infrastrukturi u školama. Kazala je da je svim školama potreban internet visoke brzine što je moguće prije i da su nastavnicima potrebni kompjuteri pogodni za pružanje digitalne nastave.

 6,034 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

Nova uredba za ulazak u Austriju: Na snagu stupa 1. augusta, evo šta morate znati ako putujete u ili kroz Austriju:

Inače pravila za ulazak u zemlju se primjenjuju za zemlje visokog epidemiološkog rizika… Od 1. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.