Ispitne stanice na autoputevima u Bavarskoj ostaju duže. Ako putujete evo načina kako da izbjegnete karantin: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ispitne stanice na autoputevima u Bavarskoj ostaju duže. Ako putujete evo načina kako da izbjegnete karantin:

Ispitne stanice na autoputevima u Bavarskoj ostaju duže. Ako putujete evo načina kako da izbjegnete karantin:

Ustvari , ispitni centri u Bavarskoj trebali bi se zatvoriti u srijedu. No, budući da se broj slučajeva koronavirusa u Austriji i Češkoj povećava, Bavarska će vjerovatno i dalje upravljati ispitnim stanicama na autoputevima u blizini granice (Donautal-Ost (A3), Hochfelln-Nord (A8) i Heuberg (A93).

Zbog trenutno visokih brojeva novozaraženih koronavirusom u Češkoj i Austriji, bavarsko Ministarstvo zdravstva nastoji proširiti ispitne centre za putnike na tri autoputa i glavne željezničke stanice u Münchenu i Nürnbergu u kratkom roku, rekao je glasnogovornik ministarstva za BR u ponedjeljak navečer.

Kao opravdanje, pozvao se “na trenutnu situaciju zaraze u pograničnim regijama u Austriji i Češkoj, koja su proteklih dana proglašena rizičnim područjima”. Uz to, revidirana pravila ulaska u karantenu savezne vlade za povratnike s rizičnih područja, o kojima je odlučeno krajem augusta, još nisu objavljena.

U početku nije bilo jasno hoće li se planirano produženje odnositi i na ispitnu stanicu na glavnoj autobuskoj stanici u Münchenu. S druge strane, već je neko vrijeme sigurno da će ispitni centri za putnike na aerodromima u Münchenu, Nürnbergu i Memmingenu i dalje raditi.

Izvor: superradio-minhen

Loading

O urednik

Također pogledajte

star covjek zabrinut

PENZIJA U NJEMAČKOJ – Kolike su penzije, nakon koliko godina imamo pravo, i sve što morate znati o Njemačkoj penziji možete pročitati ovdje:

Kako doći do njemačke penzije? Njemačka penzija, kao penzija bilo gdje u svijetu, dobiva se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *