Još strožije kazne u Njemačkoj! Evo kolike su kazne za nenošenje maski, neke kazne idu i do 25.000€: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Još strožije kazne u Njemačkoj! Evo kolike su kazne za nenošenje maski, neke kazne idu i do 25.000€:

Još strožije kazne u Njemačkoj! Evo kolike su kazne za nenošenje maski, neke kazne idu i do 25.000€:

U Njemačkoj se u ponedjeljak uvode nove mjere, okarakterizirane kao “lagani lockdown”, a kakvo je raspoloženje u toj zemlji i što to točno znači za Novi dan N1 televizije objasnio je novinar Deutsche Wellea Srećko Matić.

“Za kršenje epidemioloških mjera jako su stroge kazne, a očekuju se još strože”, rekao je Srećko Matić i objasnio:

“Postoji katalog od 24 prekršaja koji će se kažnjavati, a kazne su od 150 eura (za nenošenje maski) do 25.000 eura (za održavanje sportskih i kulturnih priredbi koje su u idućih mjesec dana zabranjene). Kažnjavat će se i vlasnici dućana koji u trgovine puste više ljudi nego je propisano. Najavljuju da će se provoditi strože kontrole s komunalnim službama. Od ponedjeljka do kraja 11. mjeseca na snazi je “lockdown light”. Ne zovu ga lockdown iz psiholoških razloga. Mjere je moguće produžiti ako ne pokažu rezultate. Ako pokažu rezultate, građani mogu računati na ukidanje mjera i normalan Božić, poručila je Merkel.”

Sve to znači da će u Njemačkoj raditi privreda, škole i vrtići, a manifestacije s područja sporta, kulture kao i teretane ne rade iduća četiri tjedna. Također, kao u Hravtskoj, mise se smiju održavati, ali uz poštivanje epidemioloških mjera.

Komentirajući raspoloženje javnosti Matić je rekao da ni izlaganje novih mjera kancelarke u Bundestagu nije prošlo mirno:

“Tradicionalno kancelarkino obraćanje prošlo je malo drugačije, atmosfera je ovaj put bila napetija. Rijetko se u Bundestagu nastup kancelarke prekida, da predsjednik Bundestaga mora prekinuti izlaganje i smiriti strasti jer su je iz AFD-a optuživali za uvođenje korona diktature, ratnu propagandu i sl… Bilo je emocionalno s povišenim tonovima, raste nervoza i strah. Velik dio Nijemaca podržava Vladine mjere, oko dvije trećine građana smatra da Vlada to dobro radi, čak su i tražili strože mjere prije nego je ovo predstavljeno.”

Matić je napomenuo da unatoč podršci, idućih nekoliko tjedana može koštati stotine tisuća radnih mjesta. Stopa nezaposlenosti u 9. mjesecu pala je u odnosu na mjesec ranije, ali u odnosu na prošlu godinu Njemačka ima pola milijuna više nezaposlenih.

Izvor: superradio-minhen

 8,334 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NEDOPUSTIVO DA SE VIZA ČEKA MJESECIMA: Njemačka branša traži olakšanje izdavanja viza radnicima i turistima. Evo šta slijedi:

Uoči središnjeg kongresa u Berlinu u ponedjeljak, predstavnici turističke branše od vlade traže pojednostavljenje i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *