KRENUO U NJEMAČKU PA DOŽIVIO ŠOK: Carina ga kaznila s 3310€, evo i zbog čega - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / KRENUO U NJEMAČKU PA DOŽIVIO ŠOK: Carina ga kaznila s 3310€, evo i zbog čega

KRENUO U NJEMAČKU PA DOŽIVIO ŠOK: Carina ga kaznila s 3310€, evo i zbog čega

Uz prekršajnu prijavu naplaćeni su mu i troškovi postupka

Vasileios Delianidis vraćao se s godišnjeg u Grčkoj u Njemačku gdje živi i radi, no na ulasku u Hrvatsku ga je dočekalo neugodno iznenađenje.

Ponovni ulazak u EU na Bajakovu krenuo je rutinski policijskom i carinskom kontrolom koja je Delianidisa pitala imali što prijaviti. Kako piše Večernji, rekao je kako u kako u prtljažniku ima uobičajene stvari te nešto soka i svježeg domaćeg sira. No zbog tog sira Delianidis je zaradio prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna ili sa 3310€

Carinskom kontrolom utvrđeno je kako Delianidis u prtljažniku ima 30 kilograma svježeg domaćeg sira koji je nosio u Njemačku. Potom je zaradio i prekršajnu prijavu i kaznu od 25.000 kuna pa ispada da ga svaki kilogram sira stoji više od 833 kune. Tu je i 100 kuna kazne za troškove postupka.

U prekršajnom nalogu koji je izdala Carinska uprava, a na koji Delianidis nije imao primjedbi, stoji kako je Delianidis kriv što prilikom ulaska u RH i carinsko područje EU-a nije podnio carinsku deklaraciju za robu za koju su propisane zabrane ili ograničenja i to svježi sir 30 kilograma, a koji se nalazio u prtljažniku osobnog vozila.  Samim tim Delianidis je, kako stoji, počinio prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU-a.

Platio odmah pa je dao ‘samo’ 16.666 kuna

Uza sebe nije imao dovoljno novca, pa je pozvao i prijatelja iz Vukovara u pomoć. S obzirom na to da je odmah platio kaznu, ona je na kraju iznosila 16.666,67 kuna, odnosno dvije trećine ukupne kazne.

Njegov prijatelj iz Vukovara, koji je došao mu na Bajakovo pomoći, pojašnjava kako je Delianidis prolaskom kroz Sjevernu Makedoniju i Srbiju za robu koju je vozio izgubio status EU te da je zato drakonski kažnjen.

“Kako god, ovo nije normalno. Radi se o običnom domaćem siru koji je prijatelj nosio kući u Njemačku. To je prava pljačka. Za 30 kilograma kazna od 25.000 kuna”, rekao je Vukovarac.

Izvor: net.hr

Loading

O urednik

Također pogledajte

Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih

Privatni sektor u Njemačkoj je tokom ovog mjeseca imao neočekivan rast, što je potaknuto solidnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *