Evo do kada će potrajati parcijalni Lockdown u Njemačkoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / POČETNA / Evo do kada će potrajati parcijalni Lockdown u Njemačkoj

Evo do kada će potrajati parcijalni Lockdown u Njemačkoj

Njemački parcijalni lockdown mogao bi biti produžen do početka proljeća ukoliko se zaraza ne stavi pod kontrolu, izjavio je ministar ekonomije Peter Altmaier u novinskom intervjuu objavljenom u subotu.

Altmaier je kazao za novine Die Welt da nije moguće dati zeleno svjetlo za ublažavanje mjera dok postoji stopa od više od 50 zaraženih na 100.000 stanovnika u velikim dijelovima Njemačke.

“Pred nama su tri do četiri duga zimska mjeseca. Moguće je da će restrikcije ostati na snazi u prvim mjesecima 2021. godine”, navode novine njegove riječi.

Kancelarka Angela Merkel jučer se usuglasila sa čelnicima njemačkih 16 saveznih država da produže i pooštre mjere protiv širenja koronavirusa barem do 20. decembra.

Njemačka je uvela „blagi lockdown“ početkom novembra, u okviru koga su zatvoreni barovi i restorani, ali je dopušten nastavak rada škola i prodavnica. Te mjere suzbile su eksponencijalni rast broja zaraženih, ali se stopa zaraze stabilizirala na visokom nivou.

U njemačkoj je zabilježeno 21.695 novopotvrđenih slučajeva zaraze, pokazali su podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koch (RKI) u subotu, povećavajući ukupan broj zaraženih od izbijanja pandemije na 1.028.089, prenosi Reuters.

Izvor: klix.ba

 6,543 total views,  1 views today

O urednik

Također pogledajte

NAJNIŽA PLATA 2.700 EURA: Tesla u Njemačkoj dnevno zapošljava do 40 novih radnika, ovo je prilika koja se ne propušta. Na oglas se možete prijaviti Ovdje:

Tesla zapošljava sve više i više zaposlenika u svojoj fabrici u njemačkom gradu Grünheideu. Uprkos …

Leave a Reply

Your email address will not be published.