Bavarska proglasila katastrofu i ograničenje izlaska za cijelu pokrajinu, policijski sat na snazi, ovo morate znati: - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Bavarska proglasila katastrofu i ograničenje izlaska za cijelu pokrajinu, policijski sat na snazi, ovo morate znati:

Bavarska proglasila katastrofu i ograničenje izlaska za cijelu pokrajinu, policijski sat na snazi, ovo morate znati:

Bavarskoj su potrebne daljnje, strože mjere s obzirom na božićne blagdane. Zato će se od srijede 9. decembra do 5. januara primjenjivati deset novih pravila. “Ponovno proglašavamo katastrofu”, objašnjava Söder.

Od sada možete samo napustiti stan i kuću s dobrim razlogom, kao u proljeće. Nema konzumiranja alkohola na otvorenom.

Kao i Baden-Württemberg, Bavarska je sada usvojila noćni policijski sat (od 21:00 do 5 sati ujutro.) za sve gradove i okruge s incidencijom od više od 200 novih zaraza koronom u sedam dana na 100.000 stanovnika.

Za Božić malo popuštanje mjera

S izuzetkom božićnih dana (od 23. do 26. decembra), ponovno vrijede stroža ograničenja kontakata za Bavarsku: Maksimalno 5 osoba iz 2 kućanstva, djeca do 14 godina nisu uključena.

Obustavljen je mali granični promet

Iznimka su samo relativni posjeti prvog i drugog stepena i prigradski saobracaj.

To je u nedjelju objavio premijer Markus Söder (CSU) nakon posebnog sastanka kabineta u Minhenu.

Zbog stalno visokog broja infekcija koronom, Bavarska značajno pooštrava ograničenja kontakata. Vlada premijera Markusa Södera (CSU) odlučila je kako će strože mjere početi 9. decembra, a za početak će trajati do 9. januara. No, to bi još trebao u utorak izglasati bavarski državni Državni parlament.

– Činjenica je kako su brojevi jednostavno previsoki-  rekao je Söder. Mnoge se bolnice žale na preopterećenje. Djelomično zaključavanje na nacionalnoj razini imalo je učinak, ali samo blagi.

 Noćni policijski sat

Söder je na konferenciji u nedjelju popodne najavio uvođenje općeg ograničenja izlaska za cijelu Bavarsku. Od srijede napuštanje kuće smije biti dopušteno samo iz valjanih razloga, poput posla, posjeta ljekaru ili kupovine.

 Poput Baden-Württemberga, i Bavarska se sada odlučila za noćni policijski sat za sve gradove i okruge s incidencijom više od 200 novih infekcija koronom u sedam dana na 100 000 stanovnika. Bavarska također zabranjuje konzumaciju alkohola na otvorenom u borbi protiv pandemije korone

Nastava na daljinu za mnoge učenike

U borbi protiv pandemije koronavirusa, Bavarska će od sljedeće srijede značajno ograničiti nastavu u starijim razredima: od osmog razreda  učenici će biti podijeljeni u grupe. U žarištima s incidencijom od 200 novih infekcija na 100 000 stanovnika u jednom tjednu, učenici osmog razreda trebali bi u potpunosti preći na online nastavu.

Badnjak i Nova godina

Samo u božićne dane treba manje ograničiti kontakt. Od 23. do 26. decembra dopušteni su sastanci izvan dva kućanstva s najviše deset ljudi – s do deset domaćinstava. Poništeni su planovi za ublažavanje koji su prethodno planirani za Silvestrovo. To znači da se na prijelazu godine može sastati najviše pet osoba iz dva domaćinstva. Također postoji nacionalna zabrana konzumacije alkohola na otvorenom u novogodišnjoj noći.

Apel građanima

Bavarski ministar ekonomskih poslova Hubert Aiwanger apelirao je na građane da Silvestrovo slave samo u maloj grupi.

– Ako stvari izmaknu kontroli u novogodišnjoj noći, postoji rizik da bismo u januaru morali zatvoriti privredu, to bi bilo kobno, rekao je Aiwanger.

 Söder također vjeruje da će se održati još jedna video konferencija premijera njemačkih saveznih država i kancelarke Angele Merkel prije Božića. Zasad je novi sastanak planiran za 4. januara.

U Bavarskoj, čak i nakon djelomičnog zatvaranja koje traje tjednima, infekcije koronom gotovo su u cijeloj zemlji na vrlo visokoj i na mnogim mjestima zabrinjavajućoj razini. Trenutno je zaraženo gotovo 60 000 ljudi, više nego ikad prije. Uz to, među zaraženima se stalno povećava broj smrtnih slučajeva.

Izvor: Superradio-minhen Fenix-magazin/MD

Loading

O urednik

Također pogledajte

Tesla otpušta 10 posto radne snage, kompanija se bori s padom prodaje

Tesla otpušta više od 10 posto svoje globalne radne snage, pokazuje interni dopis koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *