Ovo je detaljan opis mjera koje stupaju na snagu u srijedu u Bavarskoj - POSAO U NJEMAČKOJ
Home / INFORMACIJE / Ovo je detaljan opis mjera koje stupaju na snagu u srijedu u Bavarskoj

Ovo je detaljan opis mjera koje stupaju na snagu u srijedu u Bavarskoj

Zbog pogoršane situacije vezane uz korona-pandemiju bavarska vlada je odlučila postrožiti mjere zaštite. Ta stroža pravila stupaju na snagu u srijedu 09.12. i važiti će najmanje do 05.01.2021.

Ograničenje izlazaka: Od srijede se stan smije napuštati samo iz važnih razloga i neodgodivih potreba kao što su: odlazak na posao, u školu, u kupovinu, posjet liječniku, zbog bavljenja sportom i odlaska u crkvu na misu/bogoslužje. Trgovine za sada ostaju otvorene. U područjima s više od 200 novo zaraženih na 100.000 stanovnika moguća je i zabrana noćnih izlazaka, osim rijetkih iznimaka kao što je posao ili hitni zdravstveni slučajevi.

Božić i Nova godina: Za vrijeme božićnih blagdana, konkretno od 23.12. do 26.12. doći će do blagog popuštanja mjera vezanih uz ograničenja međusobnog druženja. U ta četiri dana smjeti će biti zajedno maksimalno deset odraslih i pripadajuća djeca do 14 godina. Za Staru i Novu godinu se vraćamo strožim mjerama, a to je najviše petero odraslih i pripadajuća djeca do 14 godina iz dva kućanstva.

Škole: Od srijede obrtničke/zanatske škole (Berufsschulen) u Bavarskoj prelaze na školovanje na daljinu. To će isto vrijediti i za sve učenike ostalih škola od osmog razreda gdje incidencija (referentna vrijednost na 100.000 stanovnika u sedam dana) prelazi 200, uz iznimku završnih razreda. Osim toga će učenici svih škola u Bavarskoj od osmog razreda prijeći na kombiniranu nastavu, pola vremena u školi a pola na udaljenost.

Ostalo: Zabrana konzumiranja akoholnih pića u javnom prostoru biti će na snazi slijedećih tjedana do opoziva. Malogranični promet biti će moguć samo za obitelji i radnike koji rade u susjednoj zemlji (Pendler). Nova pravila vrijede i za vjernike u crkvenim slavljima. Za njih je nošenje maske obvezno i na trgu ispred crkve, a nije dopušteno ni pjevanje.

Izvor: infocus

Loading

O urednik

Također pogledajte

NJEMAČKOJ POTREBNO SKORO 20.000 VOZAČA: Vlast polaže nade u strane radnike, zaposleno samo 1.500 vozača iz Srbije

Njemačkoj sve više nedostaje vozača autobusa, vozova i kamiona. Manjak kvalifikovanih radnika vlast u Njemačkoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *